Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kun Farnaz Yaldaie irtisanottiin, hän ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan perusti oman kampaamon alle kuukaudessa – "En ole huolissani kilpailijoista, sillä jokaisella on erilainen tyyli tehdä tätä työtä"

Yritys: Farnaz Yaldaie irtisanottiin koronan takia, mutta hän ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan perusti oman kampaamon. Kampaamo avasi ovensa 15 päivää tilan löytämisen jälkeen.

Farnaz Yaldaie on aina haaveillut työstä parturi-kampaajana, mutta ennen haaveen toteutumista, hän työskenteli kymmenen vuotta lähihoitajana. Syynä tähän oli huono suomen kielen taito.

– Halusin parantaa kielitaitoani, jotta pystyn työskentelemään kampaajana ja ymmärtämään tarkasti, mitä asiakas haluaa minun tekevän, Yaldaie sanoo.

Kun lähihoitajan työt olivat käyneet erittäin tutuksi ja kielitaito karttui, päätti Yaldaie toteuttaa haaveensa ja haki töihin parturi-kampaamoon.

– Ehdin työskennellä siellä noin vuoden, kunnes minut irtisanottiin koronan takia toukokuun ensimmäisenä päivänä, hän sanoo.

Yaldaie haki töitä tuloksetta. Irtisanominen tuli yllätyksenä, joten hän ei ollut varautunut työttömyyteen.

– En halunnut jäädä kotiin, joten tein mieheni kanssa päätöksen oman kampaamon avaamisesta. Tila löytyi sattumalta ja oli täysin tyhjä, kun allekirjoitimme paperit, Yaldaie sanoo.

Allekirjoitin sopimuksen 15. toukokuuta ja avasin ovet 1. kesäkuuta.

Yaldaien mies rakensi pöydät ja auttoi naista saamaan tilan kampaamon näköiseksi. Pariskunta pisti hihat heilumaan, sillä tuore yrittäjä avasi Lumme-salongin ovet ensimmäistä kertaa vain 15 päivää tilan löytymisen jälkeen.

– Allekirjoitin sopimuksen 15. toukokuuta ja avasin ovet 1. kesäkuuta. Alunperin en edes halunnut perustaa yritystä, mutta se näytti olevan ainoa keino päästä takasin töihin, Yaldaie sanoo.

Yaldaiella on edelleen paljon opittavaa yrittäjyydestä.

– Minulla menee kaikki aika yrityksen asioihin eikä vapaa-aikaa juuri ole. Kaiken uuden sisäistämiseen menee hetki, mutta uskon oppivani nopeasti, hän sanoo.

Yaldaie haluaa edetä päivän kerrallaan eikä stressaa liikoja. Hän kuitenkin toivoo, että yritys pysyy pystyssä ja hän saa elää unelmaansa pitkään.

– En ole huolissani kilpailijoista, sillä jokaisella on erilainen tyyli tehdä tätä työtä. Täällä on myös joka nurkalla kampaamo ja ihmisillä on monesti oma tietty luottokampaaja. Uskon, että asiakkaat löytävät sen, mistä pitävät, Yaldaie sanoo.

Yaldaie tekee perinteisten kampaamotöiden lisäksi kulmien muotoilua lankatekniikalla. Hän uskoo erottuvansa muista sen avulla.

– Minulle on todella tärkeää, että asiakkaat lähtevät täältä tyytyväisinä. Joskus soitan heidän peräänsä ja kysyn, ovatko hiukset edelleen hyvät, Yaldaie nauraa.

– Toivon, että Lumme-salongista poistuu tyytyväisiä asiakkaita, jotka nauttivat omista hiuksistaan, tuore yrittäjä sanoo.