Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Monikko mukana Siivouspäivässä – etupihalle saa vapaasti tulla myymään ja ostamaan tavaroita

Tulevana lauantaina 29. elokuuta vietetään Siivouspäivää. Päivän ideana on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda vastuullista kaupunkikulttuuria. Kuka tahansa voi kaupata tavaroitaan kaduilla, pihoilla tai kodeissa.

Erityisesti lapsille ja nuorille vapaa-ajantoimintaa ja harrastusmahdollisuuksia tarjoava Nurmijärven monitoimitalo Monikko on mukana Siivouspäivässä ja sen etupihalle saa vapaasti tulla klo 10–20 myymään ja ostamaan tavaroita. Palvelut, eli pääovi, kahvio ja yleisövessat eivät ole avoinna.

Nurmijärvellä Siivouspäivään osallistuvat myös Viivin ja mummin kirppis Ropakkokuja 5:ssä, jossa autokatoksen ovi on klo 9–16 avoinna kirppislöytöjä tekeville. Kirppiksellä on myös sovitusmahdollisuus erillisellä sisäänkäynnillä.

Mauron ja Sampsan kirppiksellä Kiikkaistentie 9:ssä on tarjolla klo 9–16 poikalapsen vaatesettejä, leluja 1–6 vuotiaille, harrasteroinaa kukkaruukuista kiipeilyvarusteisiin. Kirppiksellä on katos ja sovitusmahdollisuus.

Näiden edellä mainittujen Klaukkalan pop up -kirppisten lisäksi mukana on Latokirppis Karhunkorvesta. Se on avoinna klo 11–15 ja palvelee osoitteessa Nummensyrjä 15.

Siivouspäivän mahdollistava Yhteismaa ry toimii Helsingistä käsin, mutta Siivouspäivään voi osallistua missä vain. Kuka tahansa voi osallistua päivään, mutta se ei kuitenkaan ole tarkoitettu ammattimaisesti kirpputoritoimintaa harjoittaville yrittäjille, eikä uuden tavaran kauppiaille.

Myyntipaikan voi ilmoittaa Siivouspäivän nettisivuilla merkitsemällä paikan karttaan. Paikan ilmoittaminen ei ole pakollista, mikäli kirpputorin pitää kotona tai muussa yksityistilassa, mutta suositeltavaa, jotta ihmiset löytävät paikalle.

Myyjä ovat vastuussa omista tavaroistaan ja huolehtivat niiden pois viemisestä.