Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsäperhekerhon ohjaajalle tunnusta – Sanna Puhakka toivoo lasten viihtyvän luonnossa

Lapset: Ympäristökasvatuksen edistämisestä tunnustuksen saanut Nurmijärven seurakunnan lastenohjaaja Sanna Puhakka toivoo lasten kokevan, että metsässä on hyvä olla.

Ympäristökasvatuksen edistämisestä tunnustuksen saanut Nurmijärven seurakunnan lastenohjaaja Sanna Puhakka toivoo lasten kokevan, että metsässä on hyvä olla. Seitsemän vuotta sitten luonnossa itsekin viihtyvä Puhakka sai idean: mitä jos yksi seurakunnan perhekerhoista kokoontuisikin metsässä? Työnantaja suhtautui ajatukseen suopeasti, ja niin lastenohjaaja löysi itsensä eräänä elokuisena päivänä Parkkimäen ulkoilualueen laidalta kerhoon tulijoita odottamasta.

– Ensimmäisellä kerralla jännitin, olenko paikalla yksin rinkkani kanssa. Meitä olikin kuusikymmentä. Mutta metsään mahtuu, ei siellä ruuhkaa ollut.

Nyt yhteiskävijämäärä lasketaan jo tuhansissa. Keski-Uudenmaan ympäristölautakunta myönsi 27. elokuuta Puhakalle erityismaininnan ympäristökasvatuksen edistämisestä.

Maksuton metsäperhekerho on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille kotihoidossa oleville lapsille. Sinne voi tulla äidin, isän, isovanhemman tai vaikka perhepäivähoitajan kanssa, eikä saapumisesta tarvitse ilmoittaa etukäteen.

Kerho kokoontuu maanantaiaamupäivisin ympäri vuoden koulujen loma-aikoja lukuun ottamatta, pienellä säävarauksella. Kesätauko kestää juhannuksesta elokuun puolivälin paikkeille.

Puhakka haluaa tarjota lapsille mahdollisuuden päästä metsään pienestä pitäen, yhdessä läheisen aikuisen kanssa ja kaikkina vuodenaikoina.

– Kun hyvä luontosuhde muodostuu varhain, lapselle jää elinikäinen kokemus, että metsään on aina ihana mennä ja sieltä löytyy kaikkea kaunista. Silloin metsä ei aikuisenakaan tunnu vieraalta ympäristöltä.

Nuorimmat kerholaiset etenevät maastossa ryömimällä.

– Metsässä koordinaatio kehittyy. Jalkoja pitää nostella, ja kun kaatuu, on vain noustava ylös.