Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

In memoriam: Yrittäjä Jouko Kantola

Klaukkalan Yrittäjien pisimpään hallituksessa toiminut tunnettu monialayrittäjä Jouko Kantola menehtyi 18.7.2020, hän oli syntynyt Tyrväällä 7.6.1949.

Hän ehti toimia yrittäjänä 47 vuotta. Yrittäjyys oli hänessä sisään rakennettu, se tuli jo äidin maidosta.

Uransa Jouko loi J. Kantola Ky:n konepajassa (1971-1989), joka työllisti parhaimmillaan yli 100 henkeä.

Hailac Oy:n hän perusti 1985. Se toi maahan Ducati-merkkistä moottoripyörää 28 vuoden ajan, lisäksi yritys harjoitti kiinteistöbisnestä.

Jouko Kantola oli aloitteen tekijä, kun Klaukkalan jäähalli perustettiin ja rakennettiin 1987-1989. Sen toiminnassa hän oli mukana, kunnes se myytiin kunnalle.

Klaukkalan Yrittäjät ry perustettiin vuonna 1987

Jouko Kantola oli myös Klaukkalan Yrittäjät ry:n perustajajäsen, toimien neljä kautta (1991-1994) yhdistyksen puheenjohtajana ja 8 kautta varapuheenjohtajana, hallituksessa yhteensä 26 vuotta. Perustamiskokouksessa jäseniä tuli jo 70.

Hänen aikanaan yrittäjät käynnistivät Yritysten Yö -kyläpäivän (1996), joka oli koko kylän suurin juhlatapahtuma.

Toinen merkittävä aikaansaannos oli edelleen Klaukkalassa toimiva Joulukauden avaus, joka on suunnattu ennen kaikkea lapsille, jotka kulkevat joulupukin johtamana valotähtien reunustamaa Klaukkalantietä joululaulujen kaikuessa.

Vahvasti hän oli mukana myös yrittäjien perustaman (1988) Klaukkala-lehden toiminnassa. Lehden vastaavana päätoimittajana sain usein Joukolta kannan ottoja yrittäjyyden eri kulmista. Niitä sitten saatiin lukea lehden sivuilta.

Jouko tunnettiin tiukkana johtajana, jonka sanaan voi luottaa. Asiat tuli hoidettua säntillisesti. Hän oli keskeisesti mukana, kun haluttiin edistää yrittäjien asiaa ja luoda kuntaa yrittäjäystävälliseksi.

Suremaan jäivät lapset Heidi ja Niko, muut omaiset, ystävät ja yrittäjäkollegat.

Kirjoittaja on Kantolan yrittäjäkollega.