Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan ohikulkutie etenee – Kirkkotien uusi linjaus käyttöön maanantaina

Klaukkalan ohikulkutien rakennustyöt Mäntysalossa ovat nyt edenneet siihen pisteeseen, että Kirkkotien uusi linjaus otetaan liikenteen käyttöön ensi maanantaina.

Tien linjaus muuttuu Vuorenhaltijantie-Havumäentie-risteyksestä noin kilometrin verran pohjoisen suuntaan.

Kirkkotien, Havumäentien ja Vuorenhaltijantien risteyksessä rakennetaan parasta aikaa uutta kiertoliittymää. Työalueena on näiden lisäksi myös Vuorenhaltijantien alue.

Kiertoliittymän rakentamistöiden vuoksi alueelle on rakennettu melusuojausta ja kaksi uutta linja-autopysäkkiä Kirkkotien varteen. Ketunkallion ja Aittakalliontien välille on rakennettu uusi jalankulun ja pyöräilyn väylä.

– Kirkkotien liikenne on alueen rakennustöiden ajan kulkenut koko ajan nykyisellä linjallaan. Nyt alueen asukkaat pääsevät kulkemaan entistä sujuvammin ja turvallisemmin sekä autolla että pyörällä tai kävellen, hankkeen projektipäällikkö, Väyläviraston Antti Koski sanoo Väylän tiedotteessa.

– Nyt kun uusi Kirkkotien linjaus otetaan liikenteelle, osa nykyisestä Kirkkotiestä jää tulevan ohikulkutien ja rampin alle, pieni osa jää kulkuun muutamille taloille, ja me pääsemme tekemään alueen loput ohikulkutiehen liittyvät työt alueella, jatkaa Kreaten projektipäällikkö Sami Laakso.

Samalla he kertovat, että syksyllä alueella tehdään vielä muun muassa vihertöitä, melunsuojausta, kiveystöitä sekä ylimpiä tien päällystekerroksia.