Nurmijärvellä kaikille avoin leivontakisa – Caccu-yrittäjä odottaa jo pullien ja kakkujen maistelua

Ruoka: Mattilan luomutilalla järjestetään ensimmäinen kakkukisa.

Amerikassa osan elämästään asunut Sara Marjoniemi kaipaa Suomeen tapahtumia ja herkullisia jälkiruokia, joita Yhdysvalloissa riittää. Kun Marjoniemi kuuli Nurmijärvi Shop Up Days -tapahtumasta, hän päätti heti osallistua siihen ystäviensä ehdotuksesta.

– Tiesin heti, mitä haluan tehdä. Amerikassa on paljon erilaisia tapahtumia ja kilpailuja, joten halusin tuoda palasen sitä Suomeen. Olen innoissani kakkukilpailusta enkä malta odottaa, että pääsen maistamaan niitä, hän sanoo.

Myös Marjoniemen mukaan pyytämät tuomarit näyttivät heti vihreää valoa kilpailun suhteen. Tuomaristossa on mukana Marjoniemen lisäksi Iltalehden toimittaja Eeva Paljakka, Marttaliiton Emmi Tuovinen, Mattilan luomutilan Matti Roto sekä yllätystuomari.

Kilpailu järjestetään ensi perjantaina osana Mattila Farmin syysmarkkinoita ja Nurmijärvi Shop Up Days -tapahtumaa ja on avoin kaikille. Kategorioina ovat pulla ja kakku. Kilpailuun osallistuva voi osallistua yhteen tai kumpaankin kategoriaan. Kummastakin kategoriasta palkitaan erikseen maku ja ulkonäkö, eli palkintoja on yhteensä neljä.

Kilpailuun osallistujat saavat ideoida leipomuksensa itse. Valmiit tuotteet tuodaan kilpailupäivänä Mattilan luomutilalle.

– En halua antaa kilpailijoille tiettyä aikaikkunaa, jonka puitteissa kakun tai pullan tulee olla valmis. Siksi valmiit tuotteet tuodaan tänne, eikä esimerkiksi leivota täällä. Jotkut saattavat käyttää leipomiseen useita päiviä tai tunteja, kun taas jotkut saavat tuotteet valmiiksi parissa tunnissa, Marjoniemi sanoo.

Erittäin kaunis kakku voi hävitä maussa yksinkertaisemmalle.

Marjoniemi kiinnittää leipomuksissa huomiota kokonaisuuteen. Hän haluaa, että sekä pulla- että kakkukategoriassa arvostellaan erikseen maku ja ulkonäkö, sillä molemmat ovat hänen mukaansa yhtä tärkeitä.

– Erittäin kaunis kakku voi hävitä maussa yksinkertaisemmalle, joten on vain reilua arvioida maku ja näkö erikseen, hän sanoo.

Kilpailijat saavat itse päättää myös tuotteen koon. Marjoniemi on kuitenkin sanonut, että esimerkiksi yhdelle hengelle tehty kakku voi olla haasteellisempi saada näyttävän näköiseksi kuin hieman suurempi.

– Pullissa kiinnostaa niiden esillepano. Vaihtoehtoja on myös tässäkin kategoriassa valtavasti. On jännä nähdä tekevätkö kaikki korvapuustia, vai onko mukana esimerkiksi voisilmäpullia, pullapitkoja tai kranssia, Marjoniemi miettii.

Marjoniemi toivoo yllättyvänsä positiivisesti kilpailun aikana esimerkiksi erikoisista makuyhdistelmistä.

Korona vaikuttaa kilpailuun, jos rajoituksiin tulee muutoksia. Vaikka rajoitukset tiukentuisivat, niin kilpailua ei peruta.

– Meillä on täällä paljon tilaa, eli turvaväleistä on helppo huolehtia. Jos rajoituksia tiukennetaan, niin kilpailijat eivät voi tuoda läheisiään mukaan ja tuomarointi sekä palkinnonjako livestriimataan. Muussa tapauksessa läheiset pääsevät mukaan ja leipomuksia saa katsoa turvallisen etäisyyden päästä, Marjoniemi sanoo.

​Kilpailun voittajille on luvassa 300 euron arvosta palkintoja.

Kakkujen ja pullien tulee olla Mattilan tilalla kilpailupäivänä 4. syyskuuta kello 15 mennessä. Tuomarointi alkaa kello 17. Kilpailuun voi osallistua täyttämällä ilmoittautumislomakkeen Marjoniemen Caccu-yrityksen nettisivuilla. Ilmoittautuminen sulkeutuu 2. syyskuuta eikä kilpailuun osallistuminen maksa mitään. Kun ilmoittautuminen on lähetetty, leipuri saa tarkemmat ohjeet päivän kulusta sähköpostiinsa.

Caccu-yritys

Kotiäidistä yrittäjäksi

Yhdysvalloista takaisin Suomeen muuttanut Sara Marjoniemi on aina pitänyt leipomisesta ja äitiyslomalla hän leipoi paljon.

Yhdysvalloissa myytävää keksitaikinaa ei löytynytkään suomalaisista kaupoista, joten Marjoniemi päätti perustaa yrityksen, joka valmistaa paistovalmista keksitaikinaa pakkaseen. Nyt Caccu-yritys on juuri siirtymässä Helsingistä Mattilan tilalle. Vuoden 2018 alussa sekä Keskon että S-ryhmän kaupoista löytyi Cacun Cookie dough -taikinaa. Nyt yritys laajentaa valikoimaansa muun muassa valmiiksi vuoassa olevalla taikinalla, jota voi käyttää sekä makeaan että suolaiseen leivontaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut