Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatestaus alkaa Klaukkalassa tänään – tavoitteena tehdä tuhat testiä viikossa

Korona: Uusi näytteenottopiste avatuu Klaukkalan jäähallin pihalle maanantaina. Tarkoitus on ottaa 200 näytettä päivässä.

Klaukkalaan avautuu tänään uusi koronanäytteenottopiste.

Drive in -mallinen näytteenotto avataan Klaukkalan jäähallin parkkipaikalle.

Kuntayhtymän johtajan Pirjo Laitinen-Parkkosen mukaan Keusote valitsi paikaksi jäähallin pihan, koska terveysasemalla on piharemontti menossa.

– Alueen pitää olla riittävän väljä, jotta sinne saadaan autoliikenne turvallisesti organisoitua. Jäähallin piha on tähän paikkana sopiva.

Autokaistan toiminta on ulkoistettu yksityiselle palveluntuottajalle Pihlajanlinna Oy:lle. Pihlajalinnalla on jo entuudestaan useampi testauspiste eri puolilla Suomea.

Tänään avattava autokaista on ensimmäinen näytteenottopiste Nurmijärven alueella. Tähän asti nurmijärveläiset koronaepäilyt on testattu pääasiassa Järvenpään uuden sosiaali- ja terveysaseman tai Hyvinkään sairaalan drive in -näytteenotossa. Lisäksi Keusotella on liikkuva mobiilinäytteenottoyksikkö, joka testaa ympärivuorokautisten asumispalvelujen ja kotihoidon asiakkailta.

Tällä varmistetaan kaikkien oireisten testiin pääsy valtakunnallisten suositusten mukaisesti.

Laitinen-Parkkosen mukaan Klaukkalan uuden autokaistan näytteenottoon pyritään ohjaamaan pääosin Tuusulan ja Nurmijärven asukkaita. Tavoitteena on ottaa Klaukkalassa noin 200 näytettä päivässä.

– Uuden autokaistan avaamisella vastataan kasvaneeseen koronanäytteenoton kysyntään, johon Keusoten omat resurssit eivät enää nykyisellään riittäneet.

Keusotessa koronanäytteenottoon pääsy ja testituloksen saaminen ovat viimeisten viikkojen aikana voineet viedä jopa reilun viikon, kun päivitetyn testausstrategian mukaisesti tavoitteena on, että testiin pääsee yhdessä vuorokaudessa ja testitulos tulee yhdessä vuorokaudessa.

– Uuden näytteenottopisteen avaaminen Klaukkalaan kasvattaa Keusoten näytteenottokapasiteettia noin 1000 näytteellä viikossa, millä varmistetaan kaikkien oireisten testiin pääsy Keski-Uudenmaan alueella valtakunnallisten suositusten mukaisesti.

– Testitulokset saadaan HUSLabista, joten niiden valmistumisaikaan emme pysty vaikuttamaan. HUSLab pyrkii kyllä omassa toiminnassaan myös vauhdittamaan valmistumista, Laitinen-Parkkonen kertoo.

Klaukkalan autokaista tulee olemaan maanantaista 31.8. lähtien avoinna arkisin klo 9–14.

Klaukkalan jäähallille avataan uusi koronanäytteenottopiste – "Tällä varmistetaan kaikkien oireisten testiin pääsy"