Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hampurilaisia ahmitaan enemmän kuin kasviksia – suomalaisista nuorista aikuisista alle viidennes syö suosituksen mukaan

Alle viidennes nuorista suomalaisaikuisista syö suosituksen mukaisen määrän kasviksia ja hedelmiä.

Päivittäin vähintään 400 grammaa kasviksia ja hedelmiä maistuu vain 18 prosentille 18–19 -vuotiaista, ilmenee tuoreesta kyselystä. Päivittäissuosituksen takana on Maailman terveysjärjestö WHO.

Joka toinen tai kolmas päivä vaaditun verran vihreää syö viidennes vastaajista, useampana päivänä viikossa lähes neljännes ja viikoittain 12 prosenttia.

Kaksi kolmasosaa suomalaisvastaajista kuitenkin haluaisi syödä nykyistä enemmän kasvispohjaisia ruokia.

Ruokateknologiayritys Picadeli teetti tammikuussa tutkimuksen, johon vastasi 4 000 henkilöä Suomessa, Ruotsissa , Saksassa ja Ranskassa. Itse koottavissa salaattiannoksissa Picadeli on Euroopan markkinajohtaja.

Yli puolella suomalaisista vastaajista kynnykseksi nousi hinta siinä, että he olisivat valmiita lisäämään kasvisten määrää ruokavaliossaan. Lukema on isompi kuin verrokkimaissa, mikä viittaa siihen, että Suomessa vaaditaan rahalle vastinetta enemmän kuin muualla Euroopassa, Picadeli tiedottaa.

Toiseksi suurin kannustin olisi, jos kasvispohjaiset ruuat säilyisivät pidempään. Kolmanneksi tärkein kriteeri on maku – neljäsosa söisi enemmän kasviksia, jos ne maistuisivat paremmalle.

Perinteinen pikaruoka sen sijaan maistuu nuorille suomalaisille. 98 prosenttia heistä on viimeisen vuoden aikana syönyt ruokaa, jonka he määrittelevät pikaruuaksi.

Esimerkiksi hampurilaisia syö viikoittain tai useammin joka viides suomalaisvastaaja.

Suomessa pizza on kuukausitasolla jopa suositumpaa kuin hampurilaiset. Kolme neljästä nuoresta suomalaisaikuisesta ahmii viipaleita vähintään kerran kuussa. Alle prosentti kieltäytyy pizzasta kokonaan.