Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lidl hilaa varastoväen palkkoja ylöspäin

Lidl korottaa varastotyöntekijöille maksettavia palkkoja tuntuvasti syyskuun alusta alkaen. Korotus muodostuu tes-palkan päälle maksettavasta logistiikkalisästä ja henkilökohtaisesta suoritepalkkiosta. Satojen eurojen palkankorotukset koskevat noin 750 työntekijää ympäri Suomen. Tavoitteena on houkutella ja sitouttaa logistiikan parhaita työntekijöitä, kerrotaan tiedotteessa.

Esimerkiksi kolme vuotta logistiikan töitä tehneen varastotyöntekijän tes:n mukainen peruspalkka on hieman alle 1 900 euroa kuussa. Logistiikkalisä nostaa palkkaa jopa yli 2 200 euroon. Kahdeksan vuotta alalla työskennelleen palkka nousee tiedotteen mukaan reilusta 2 000 eurosta parhaimmillaan yli 2 400 euroon.

Kilpailu logistiikka-alan työntekijöistä on tiedotteen mukaan kovaa. Varastotyöntekijöille on etenkin Etelä-Suomessa paljon kysyntää, koska useiden suurten yritysten logistiikkakeskukset sijaitsevat alueella. Lidlillä on Suomessa kolme jakelukeskusta, jotka sijaitsevat Järvenpäässä, Janakkalassa Hämeenlinnan kupeessa ja Laukaassa Jyväskylän naapurissa. Lidlin jakelukeskuksia ei ole automatisoitu vaan ihmiset keräilevät myymälöiden tilaukset kuljetusta varten.