Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lapset pääsevät kuvittamaan J.K. Rowlingin satukirjaa – kilpailu käynnistyy yhtä aikaa kirjan nettijulkaisun kanssa

Harry Potter -velhokirjoista tunnetulta J.K. Rowlingilta ilmestyy romaani Ikkabog nettijulkaisuna ensi tiistaina, 1. syyskuuta.

Samalla käynnistyy alle 13-vuotiaille lapsille kuvituskilpailu, jonka voittajateokset julkaistaan kirjan kuvituksena. Kirjan kustantaja Tammi tiedottaa, että painettuna kirjana Ikkabog ilmestyy joulukuun alussa.

Kirjaan valitaan 34 teosta, joiden tekijät saavat sadan euron stipendin ja kirjalahjan, joka sisältää myös Ikkabog -kirjan. Myös kunkin voittajan koulukirjasto tai luokka palkitaan.

Kuvituskilpailu päättyy 19. lokakuuta. Rowling ei osallistu raadin työskentelyyn.

J.K. Rowling kirjoitti Ikkabogin yli kymmenen vuotta sitten iltasaduksi nuorimmille lapsilleen ja päätti nyt jakaa perheen oman suosikin viihdyttääkseen koronaviruksen takia kotiin suljettuja perheitä.

– Ikkabog on viisas ja jännittävä tarina ja juuri sellainen kuin sadun pitääkin olla. Tosin epäilen, että mahtaako se sittenkin olla totta, kertoo suomentaja Jaana Kapari-Jatta romaanista Tammen tiedotteessa.

RowIing lahjoittaa kaikki kirjasta saamansa tulot covid-19:sta kärsineiden hyväksi.

Jatkokertomuksen ensimmäiset kaksi lukua julkaistaan suomeksi verkossa 1. syyskuuta Tammen sivuilla. Siitä lähtien joka arkipäivä ilmestyy uusia lukuja aina 16. lokakuuta asti.

Kirja on nettisivuilla luettavissa lokakuun loppuun asti, jonka jälkeen se poistuu verkosta.

Ikkabog ei ole Harry Potter -tarina, eikä se tapahdu Velhomaailmassa. Kustantaja Tammen mukaan se on erillinen, satumaailmaan sijoittuva tarina, joka sisältää kuitenkin J.K. Rowlingin aiemmin käsittelemiä teemoja.