Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Matkustajamäärät ovat romahtaneet" – Tallink vaihtaa laivaa Helsinki-Riika-reitillä

Helsinki-Riika-reitillä liikennöinyt Silja Serenade korvataan yhtiön Baltic Queen -laivalla 16. syyskuuta alkaen. Silja Serenade jää Helsingin satamaan 13. syyskuuta alkaen toistaiseksi. Laivan mahdollinen palaaminen liikenteeseen riippuu koronapandemian kehityksestä, matkustusrajoituksista maiden välillä ja mahdollisista päätöksistä valtion tuen osalta merikuljetusten turvaamiseksi, kerrotaan tiedotteessa.

– Meidän on valitettavasti tehtävä tämä vaikea päätös Suomen lipun alla seilaavan Silja Serenaden osalta, koska Helsinki-Riika-reitin operointi näin isolla laivalla ei ole taloudellisesti kannattavaa nyt, kun kesäsesonki on päättynyt ja matkustajamäärät ovat romahtaneet, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

– Tämän hetken matkustajamäärät ja -ennusteet osoittavat, että voimme operoida reittiä tehokkaammin pienemmällä laivalla, silti mahdollistaen matkustajille riittävien turvavälien pitämisen.

Silja Serenaden miehistölle on tiedossa lomautuksia. Nõgenen mukaan yhtiöllä ei ole mahdollisuutta operoida Silja Serenadella mitään reittiä taloudellisesti kannattavasti nykyisten matkustusrajoitusten puitteissa ja ilman valtion tukea.

Edellä kerrotusta laivamuutoksesta johtuen yhtiön laiva Victoria I siirtyy operoimaan Tallinna-Tukholma ja Riika-Tukholma-reiteille 6. syyskuuta alkaen. Tallink on myös päättänyt keskeyttää Silja Symphonyn, Romantikan ja Isabellen operoinnin. Silja Symphonyn ja Romantikan liikennöinti keskeytetään lokakuun alussa ja Isabellen syyskuun alusta alkaen aina maaliskuun 2021 loppuun asti, ellei toisin ilmoiteta.

Tallinkin ja Silja Linen laivat Helsinki-Tallinna, Turku-Ahvenanmaa-Tukholma, Vuosaari-Muuga ja Paldiski-Kapellskär -reiteillä jatkavat liikennöintiä normaaliin tapaan.