Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rallitähdet pyörittävät panimoa Klaukkalassa – idea lähti Finnairin lennolta: "He sanoivat, että tehdään sellainen juoma itse"

Entinen kartturi Jakke Honkanen toivottaa tulijat tervetulleeksi Klaukkalan Järvihaassa sijaitsevaan pieneen panimoonsa, jossa valmistetaan kuplivaa mustikka- ja mansikkaviiniä. Yritys sai nimekseen Jakke's Brewery Oy, Honkasen mukaan. Panimon kaikki omistajat ovat rallikuskeja tai karttureita. Osakkaita ovat muun muassa Mikko Hirvonen, Esapekka Lappi, Teemu Suninen, Jari-Matti Latvala, Miikka Anttila, Janne Ferm, Juho Hänninen ja Toni Gardemeister. Panimon tarina sai alkunsa Finnairin lennolla vuonna 2018.

– Olimme matkalla takasin Suomeen ja joimme lennolla saatavaa mustikkamehua. Heitin kavereille, että eihän tästä puutu kuin kuplat ja alkoholi. He sanoivat, että tehdään sellainen juoma itse, Honkanen sanoo.

Rallitähdet alkoivat heti kehitellä ideaa. Honkasen mukaan he halusivat luoda saman makuisen juoman kuplilla ja alkoholilla höystettynä. Ensimmäinen pullollinen mustikkaviiniä näki päivänvalon tänä keväänä. Toukokuussa kaveriksi tuli mansikkaviini. Jouluksi on tulossa uusi maku, mutta sen Honkanen pitää vielä salaisuutena.

– Viinit tehdään kotimaisista marjoista ja jokaisessa pullossa on 110 grammaa marjoja, Honkanen sanoo.

Viinien lisäksi Jakke's Breweryltä saa lähiseudun, kuten Espoon, Hyvinkään ja Mäntsälän pienpanimoiden oluita, sillä panimo haluaa tukea paikallisia yrityksiä ja olla itsekin paikallinen. Honkasen ystävä valmistaa Hyvinkäällä Pekarin sinappia, jota on luonnollisesti myynnissä Jakke's Breweryssä.

Honkasen mukaan rallikuskit ja kartanlukijat ovat yrittelijästä väkeä, joten haasteita panimon perustamisessa ei varsinaisesti ollut.

Heitin kavereille, että eihän tästä puutu kuin kuplat ja alkoholi.

Viineissä on pieniä eroja, koska kyseessä on käymistuote. Mustikkaviinin valmistamiseen aikaa kuluu neljä kuukautta ja mansikkaviinin valmistukseen kolme.

– Ennen käymisen aloittamista mustikat murskataan. Käymisen loputtua viini siirretään toiseen astiaan ja nesteen väri kirkastetaan. Siirto suoritetaan tasaisin väliajoin, kunnes viini on halutun väristä, Jakke's Breweryssä työskentelevä Veera Gröndahl sanoo.

Panimo on ollut auki kesäkuusta lähtien, mutta sillä on jo vakituisia asiakkaita, He kertovat rehellisen mielipiteen tarjolla olevista tuotteista, mistä Honkanen ja Gröndahl ovat iloisia. Panimo on auki perjantaisin kello 14–18 ja lauantaisin kello 12–16.

– Olen positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin ihmiset ovat löytäneet tänne. Kun olemme auki, asiakkaita käy tasaisin väliajoin.