Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ex-poliitikko ja seiväsmies vaihtoi maisemaa – Antti Kalliomäki, 73, muutti äskettäin Keravalle

SDP:n entinen kansanedustaja ja ministeri Antti Kalliomäki on muuttanut Keravalle. Kalliomäki vahvistaa, että hän muutti äskettäin kerrostaloasuntoon Sompion kaupunginosaan lähelle keskustaa.

Kalliomäki muutti Keravalle Nurmijärven Klaukkalasta.

73-vuotias Kalliomäki oli kansanedustaja vuosina 1983–2011. Poliittisen uransa aikana hän toimi kauppa- ja teollisuusministerinä, valtiovarainministerinä sekä opetusministerinä neljässä eri hallituksessa.

Kunnallispolitiikassa Kalliomäki on vaikuttanut Vantaan kaupunginvaltuustossa 1984–2000 sekä Nurmijärven kunnanvaltuustossa vuosina 2005–2008.

Ennen politiikkaa hänet tunnettiin kovatasoisena seiväshyppääjänä. Hän oli mukana kolmissa olympialaisissa vuosina 1972–1980. Montrealissa 1976 hän oli lähellä voittaa olympiakultamitalin, mutta jäi lopulta hopealle samalla tuloksella (550) voittajan eli puolalaisen Tadeusz Slusarskin kanssa. Prahan EM-kisoissa vuonna 1978 Kalliomäki ylsi hopealle.

Enimmillään Kalliomäki ylitti 566 senttiä, joka oli myös Suomen ennätys. Seiväshyppy on jatkunut hänellä harrastuksena näihin päiviin saakka.