Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Lakkiaiset olivat yhteisön voimannäyte" – Ylioppilasjuhlat sujuivat onnistuneesti Nurmijärvellä

Nuoret: Ylioppilasjuhlat sujuivat onnistuneesti poikkeusjärjestelyistä huolimatta.

Nurmijärven lukion ja Arkadian yhteislyseon viime lauantaiset ylioppilasjuhlat sujuivat onnistuneesti koronan aiheuttamista poikkeusjärjestelyistä huolimatta.

Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteen lakkiaiset järjestettiin kahtena erillisenä tilaisuutena Nurmijärven yhteiskoulun juhlasalissa. Läheiset eivät päässeet sisätiloihin seuraamaan tilaisuutta.

Arkadian yhteislyseon lakkiaiset järjestettiin puolestaan Taaborinvuorella. Paikalle pääsi kaksi vierasta yhtä ylioppilasta kohden.

– Toteutimme juhlat toimipistekohtaisesti valmistuneille ylioppilaille. Molemmat tilaisuudet striimattiin ylioppilaiden läheisille. Juhlat sujuivat kokonaisuudessaan hyvin ja tunnelma oli juhlava, Nurmijärven lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilo kertoo.

Samaa mieltä on Arkadian yhteislyseon rehtori Akseli Salmi.

– Mielestäni juhla oli olosuhteisiin nähden erittäin onnistunut. Omassa puheessanikin pohdin ajatusta siitä, voiko vastoinkäymisistä seurata jotain hyvää. Koko kevään koronaepävarmuus ja vielä juhlien yllä leijunut peruuntumisen mahdollisuus kääntyi upeassa paikassa pidetyksi kauniiksi tilaisuudeksi. Onnenkantamoisena myös sää suosi juhlia.

Molemmat rehtorit kertovat saaneensa poikkeuksellisista lakkiaisista pääosin positiivista palautetta.

– Palaute juhlan jälkeen on ollut positiivista ja ymmärtäväistä sekä nuorien kesken vallitsi hyvä henki juhlaan liittyen. Oli upeaa, että ylioppilaat pääsivät kokoontumaan vielä juhlatilaisuuteensa ja juhlimaan saavutuksiaan vaikkakin valitettavasti läheiset pystyivät seuraamaan tapahtumaa vain etäyhteyksien avulla, Handolin-Kiilo sanoo.

– Palaute on ollut valtaosin kiittävää. Erityisesti poikkeuskevään jälkeen oli mielestäni tärkeää, että ylioppilaat saivat vielä juhlansa, Salmi jatkaa.

Salmi kertoo, että ajatus ylioppilasjuhlan järjestämisestä Taaborinvuorella syntyi oppilaan huoltajan idean perusteella.

– Keusotelta tuli ohje sisätiloissa järjestettävien ylioppilasjuhlien henkilömäärän rajoittamisesta, joten meillä ei olisi ollut käytännön mahdollisuuksia järjestää juhlaa sisätiloissa. Aloitimmekin ulkoilmajuhlien suunnittelun koulun piha-alueelle. Tässä vaiheessa ylioppilaan huoltajalta tulleen idean perusteella lähdettiin selvittämään myös Taaborinvuoren vaihtoehtoa.

Salmi kertoo, että Nurmijärven kunnan, Kivi-juhlien ja koulun henkilökunnan yhteistyöllä saatiin kuin saatiinkin lopulta juhlat nopealla aikataululla järjestettyä Taaborinvuorelle.

– Tilaisuuden live-striimaajat löytyivät vielä erään ylioppilaan perhepiiristä. Juhlat olivat mielestäni todellinen yhteisön voimannäyte!

Nurmijärven lukiossa ei sen sijaan pohdittu lakkiaisten järjestämistä ulkotiloissa.

– Päädyimme järjestämään juhlat koululla käytännön järjestelyiden vuoksi ja koska halusimme saada näin juhlatilaisuuteen tilaisuuden edellyttämää juhlavuutta. Tämä päätös tehtiin yhteistyössä sivistystoimen kanssa noudattaen Keusoten ohjeistusta syksyn 2020 ylioppilasjuhlien järjestämiseen liittyen alueen kunnille, Handolin-Kiilo kommentoi.