Kovia kokeneen koulun oppilaat nauttivat Rytmirekasta – "Oli mahtavaa tehdä itse musiikkia"

Rytmirekka vieraili Lepsämässä heti lukuvuoden alkuun.

– Oli mahtavaa tehdä itse musiikkia.

– Mä tykkäsin, kun kuulosti siltä, että osasin soittaa koskettimia.

Näin kommentoivat Lepsämän koulun alakoululaiset, jotka pääsivät opettajiensa johdolla tutustumaan ainutlaatuiseen Rytmirekkaan heti uuden lukukauden alussa elokuussa. Tapahtuman järjesti yhdessä Rytmirekkalaisten ja koulun kanssa Lions Club Nurmijärvi Kanerva, jonka kustantamana Rytmirekka saatiin kaartamaan Nurmijärvelle ja tarjoamaan uudenlaista toimintaa vastoinkäymisiä kohdanneelle koululle ja sen oppilaille ja opettajille.

Kuulokekuuntelun turvin Rytmirekassa on kaikilla oma rauha työskennellä ja kokeilemisen kynnys matalalla. Rytmirekassa työskennellään pienissä ryhmissä kerrallaan ja siellä voivat toimia rinnatusten eri-ikäiset ja tasoiset henkilöt innostavassa ilmapiirissä täysin uudenlaisessa toimintaympäristössä. Uusinta tekniikkaa olevien laitteiden avulla tarjotaan kaikille ainutlaatuinen musiikillinen elämys.

Lepsämän koululla jo noin minuutissa koko ryhmä oli aktiivisina värkkäämässä musiikkia, koska iPad-laitemaailma on lapsille tuttu ympäristö. Oppilaat toimivat innokkaina rytmirekkapedagogien ohjein ja samalla opettajat saivat vinkit, kuinka hyödyntää Rytmirekassa käytettävää ilmaisohjelmaa omassa opetuksessaan.

Sähkösoittimiin tutustuminen oli uutta ja hyvinkin tärkeää juuri Lepsämän koulun oppilaille, koska koulussa ei ole musiikkiluokkaa eikä siis esim. mahdollisuutta soittaa rumpuja. Nyt kaikki oppilaat pääsivät kokeilemaan, miten peruskompit paukkuu.

Rytmirekka toi koululle erilaista musiikkikulttuuria ja nykyaikaista musiikin tekemistä sekä tuottamista tarjoten toimijoille ilonhetkiä. Toiminta kannustaa tuokion jälkeenkin musiikin kuunteluun ja tekemiseen niin oppilaita kuin opettajia.

Lepsämän koulun apulaisrehtori Titta Hyyti kertoo, että kaikki 130 mukana ollutta oppilasta ja koulun aikuiset olivat Rytmirekan vierailusta innoissaan.

– Emme tienneet yhtään mitä odottaa ja niinpä yllätys olikin melkoinen, kun rekasta paljastui useat kosketinsoittimet ja parit sähkörummut perinteisten rytmisoitinten sijaan, Hyyti kertoo.

Rytmirekassa vierailtiin noin 10 hengen ryhmissä, jolloin lähes jokainen oppilas sai oman soittopelin. Yhteen soittimeen sai kytkettyä myös useammat kuulokkeet, jolloin kaksi tai useampi oppilas saattoi tehdä töitä yhdessä. GarageBand -sovellus oli suurimmalle osalle uusi tuttavuus ja sen helppokäyttöisyys takaa sen, että sen parissa tulee jatkossakin koulussa musiikkia työstettyä.

Hyyti välittääkin suuret kiitokset vierailijoiden puolesta Rytmirekan Hanna-Marille ja Samille upeista, uusista kokemuksista lukuvuoden alkuun ja Lions Club Nurmijärvi Kanervalle tapahtuman mahdollistamisesta.

Lions Club Nurmijärvi Kanervan presidentti Merja Kivilahti haluaa myös välittää kiitokset Rytmirekan musiikinopettajille sekä Lepsämän koulun apulaisrehtorille.

– Hienoa kun saimme olla mukana järjestämässä koulun oppilaille uusia elämyksiä musiikin parissa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut