Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Digiopastukset jatkuvat poikkeusjärjestelyin Nurmijärvellä – apua saa monenlaisiin pulmiin

Nurmijärvellä on järjestetty Digikahviltatoimintaa jo vuoden ajan. Digikahviloissa on mahdollista saada opastusta älypuhelinten, tablettien ja kannettavien tietokoneiden käytössä. Opastusta voi saada melkeinpä mihin asiaan tahansa: laitteen ja ohjelmien asetuksiin, ohjelmien käyttöön, tiedostojen siirtoihin, varmuuskopiointiin, turvallisuuskysymyksiin, pilvipalveluihin ja myös päivitysasioihin. Opastajia on paikalla 3–5 henkilöä.

Tällä hetkellä tärkeää on myös, että kuntalaiset pystyvät halutessaan osallistumaan etäopetukseen ja mielenkiintoisille etäluennoille. Digiopastuksesta saa opastusta ja neuvontaa siihen, miten etäosallistuminen käytännössä tapahtuu.

Opastusta järjestävät yhteistyössä Nurmijärven Opisto, ENTER ry sekä EKL:n Verkosta virtaa -toiminta.

Korona-tilanteesta johtuen opastuksissa otetaan huomioon turvallisuusasiat viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Opastajilla on käytössä suojamaskit ja tarvittaessa visiirit, opastettaville on myös tarjolla suojamaskeja sekä desinfiointiainetta. Opastustilassa istutaan väljästi ja opastettavia otetaan tilaan kerralla rajattu määrä. Myöskään opastettavien omiin laitteisiin ei kosketa kuin poikkeustilanteessa, ja tarvittaessa käytetään kosketusnäytölle tarkoitettua käsittelyapuvälinettä. Sekä opastajien että opastettavien tulee olla täysin terveinä osallistuessaan opastuksiin. Syksyn ajan kahvitus on tauolla, kevään tilannetta arvioidaan erikseen.

Henkilökohtaiset digiopastukset jatkuvat Nurmijärvellä ajanvarauksella. Voit varata oman opastusajan soittamalla numeroon 0409381007. Ajanvaraus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta opastajat tietävät olla paikalla. Opastusta annetaan vuoroviikoin kolmessa päätaajamassa Klaukkalassa, Kirkonkylällä ja Rajamäellä.

Lisäksi on mahdollista saada etäopastusta digipulmiin. Etäopastuksia annetaan sekä puhelimitse, sähköpostilla että etäyhteydellä opastustahosta riippuen.