SB-Pron A-tytöt ensin SM-sarjaan – B-tytöt seurasivat perässä

Salibandy: A-tytöt lunastivat SM-sarjapaikan, B-tytöt seurasivat mallia.

SB-Pron A-tytöt joukkuekuvassa SM-sarjapaikan varmistuttua.

Salibandytyttöjejn A-nuorten SM-sarjassa nähdään jälleen nurmijärveläisedustusta tällä kaudella, kun SB-Pron A-tytöt lunastivat itselleen SM-sarjapaikan Sipoossa pelatuissa karsinnoissa.

Pro pelasi karsinnoissa kolmen joukkueen lohkossa vastustajinaan Salpa (Salo) ja Loisto (Turku), joka on viimeiset vuodet hallinnut kyseisellä joukkueellaan ikäluokkiaan. Karsintojen lähtökohtana oli, että lohkovoittaja menee suoraan SM-sarjaan ja loput jatkavat sunnuntaina jatkokarsinnoissa.

Pron avausvastustaja oli Salpa, mikä joukkueena oli Prolle vieras. Pron kova vauhti kolmella kentällä oli kuitenkin liikaa ja lopulta voittonumeroiksi Prolle 9–0. Maalintekijöitä löytyi laajalta rintamalta, mutta nostetaan esiin hattutempun laukonut Jenna Ronkainen ja toisaalta nollapelin maalilla pelannut Nuppu Tikkakoski.

Ratkaisupelissä vastaan asettui kivenkova Loisto ja pelistä tulikin kahden vahvasti esiintyneen joukkueen tasainen taisto. Ensimmäinen erä oli Pron hallintaa, mutta maalipaikoissa hyvin pelannut Minnie Heininen Loiston maalilla oli liian vahva ja erätauolle numeroissa 0–0.

Toinen erä tasoitti kenttätapahtumia, mutta sitten iski koko päivän vahvasti pelannut Meri-Helmi Höynälä, jonka tarkka rannelaukaus löysi tiensä ylänurkkaan ja Pro taukojohtoon 1–0. Kolmanteen erään Loisto nosti karvaustaan tappioasemassa ja Pro joutui aavistuksen puolustuskannalle. Kuitenkin Pro hankki Aada Isometsän toimesta ylivoiman, jossa ei kuitenkaan onnistuttu muutamasta hienosta kuviosta huolimatta.

Loisto rankaisi puolestaan heti jäähyn jälkeen ja näin numeroissa 1–1 ottelun viimeisille minuuteille. 1–1 olivat numerot myös pelin päätyttyä ja seurasi viidellä laukaisijalla suoritettu rangaistuslaukauskilpailu.

Koko joukkueen ja valmennusryhmän työ oli saumatonta.

Loiston 1. laukaisija suoritti upean veivin päätteeksi hienon maalin ja Loisto 1–0 johtoon. Pron 1. laukaisija Meri-Helmi Höynälä vastasi yhtä hienosti ja tilanne 1–1. Nyt astui suureen rooliin ensin Juulia Kataja, joka torjui upeasti ja tämän jälkeen Pron 2. laukaisija Niina Ahola ei puolestaan jättänyt Pron kannattajia kylmäksi, vuorenvarmasti ylänurkkaan ja Pro 1–2 johtoon.

Tämän jälkeen onnistumisia ei enää tullut ja Juulia Kataja hoiti torjunnat eleettömän tyylikkäästi ja juhlat olivat valmiit alkamaan.

Joukkueen taustatiimi kertoo, että koko joukkueen ja valmennusryhmän työ oli saumatonta ja hyvällä sykkeellä tehtyä läpi karsintapäivän. Esille nostamisen ansaitsevat myös 11 ryhmässä mukana ollutta B-tyttöä, jotka eivät ujostelleet vanhempien mukana ja täyttivät ruutunsa erinomaisesti.

Tulevan SM-sarjan peliohjelma rakentuu lähiviikkojen aikana ja SB-Pro pelaa kotiottelunsa Arkadiassa Klaukkalassa.

B-tytöt myös SM-sarjaan

Myös SB-Pron B-tytöt saavuttivat viime viikonloppuna SM-sarjapaikan.

Karsintaturnauksessa Porvoossa B-tytöt voittivat ensin aluesarjoissa pelanneen Karhut lukemin 7–3.

Seuraavassa pelissä vastaan asettui edellisiä kausia hallinnut Wirmo, joka lähti peliin selkeänä ennakkosuosikkina.

Mynämäkeläinen Wirmo olikin lopulta niukasti parempi ja vei suoran SM-sarjapaikan rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi.

SM-sarjapaikan ratkaisi peli Limingan LNM:ää vastaan.

Tässä pelissä maalivahti Nuppu Tikkakosken nollapeli ja kenttäpelaajien kolmemaalia siivittivät SB-Pron 3–0 voittoon ja SM-sarjaan.

Joukkueen taustahenkilöt kertovat, että SM-sarjapaikka oli kauden minimitavoite.

– Pelin sekä pelaajien kehittymistä haetaan kauden aikana sekä A- että B-tyttöjen SM-sarjassa sekä tietysti harjoitusten kautta. Turnauksessa jokainen täytti oman ruutunsa ja jatkossa koko joukkueen panos on vieläkin tärkeämpi ja toivottavasti kauden aikana nähdään vielä muutama “uusikin” pelaaja vielä ryhmässä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut