Suomen ennätyksen haltija valmistautuu Raalassa jättipotin metsästykseen – Morriksen kausi sujunut yli odotusten

Lepsämäläisten Sanni ja Tommi Karosvuon kasvattama 4-vuotias ravuriori Morriksesta on kehittynyt yksi ikäluokkansa huippuhevosista. Se sijoittui keskiviikkona 26.8. omassa karsintalähdössään toiseksi ja pääsi näin ollen Suuren Suomalaisen Derbyn loppukilpailuun, joka ajetaan lauantaina 5.9. Vermon raviradalla. Morriksen omistaa kimppatalli Me ja Morrison, jonka laittoi vireille raalalainen pitkän linjan hevosmies Kari Savolainen, yhdessä vaimonsa Ninan kanssa, ostaessaan Morriksen parin kuukauden ikäisenä sen kasvattajilta. Sama pariskunta on hoitanut ja valmentanut oria sen siirryttyä heidän hoiviinsa Leppäahon tilalle reilun vuoden ikäisenä.

Jo viime vuosi näytti, että kyseessä on erittäin lahjakas hevonen, mutta sitkeät hengitystie-infektiot aiheuttivat useita katkoksia sekä valmennuksessa että kilpailuttamisessa. Kauteen mahtui kuitenkin Hippos-sarjan voitto maaliskuussa Vermossa, Nuorten sarjan voitto heinäkuussa Loviisassa sekä Kymenlaakso-ajon karsintavoitto lokakuussa Kouvolassa.

Kuluva kausi käynnistyi kahdella kilpailulla Vermossa, mutta niissä menestystä ei tullut. Huhtikuun alussa Morris siirtyi vajaaksi pariksi kuukaudeksi hollolalaisvalmentaja Juhan Utalan, Savolaisten pitkäaikaisen yhteistyökumppanin, mukaan Ruotsiin kilpailemaan. Turnee oli täysi menestys, sillä kolmesta kilpailustaan Morris otti yhtä monta voittoa, viimeisenä Örebro Cupissa.

Suomeen palattuaan ori sai ansaitun huilin ja sen jälkeen alkoi valmistautuminen kauden päätähtäimeen Derbyyn. Ensimmäinen tauon jälkeinen kisa tuotti Vermon Derbysarjassa kakkospalkinnon, mutta vielä parempaa oli luvassa. Seuraavat kaksi vastaavan kilpailusarjan kisaa päättyivät Morriksen voittoon ja näistä ensimmäisessä se paransi 4-vuotiaiden yli 2500 metrin matkan tasoistusajon vanhaa suomenennnätystä 0,3 sekuntia ja se kirjataan nyt lukemin 1.14,3 / 2640 metriä. Nyt, kun vielä viime keskiviikkona varmistui pääsy mukaan kauden kovimpaan kisaan, niin kausi on sujunut todella yli odotusten.

Savolaisen pariskunnalla on entuudestaan kokemusta Derbyn loppukilpailusta, sillä vuonna 2003 heidän valmentamansa sekä osaomistamansa Viking Quizas voitti oman karsintalähtönsä ja sijoittui finaalissa toiseksi. Tämän vuoden finaalin voittaja kuittaa suurimman Suomessa maksettavan yksittäisen ravilähdön palkinnon 150 000 euroa.

Lisää nurmijärveläisjännitystä Vermon superviikonloppuun tuo myös Anne Kankaan valmentama viime vuoden Derby-kolmonen Peanuts, joka starttaa ykkössuosikkina 5-vuotiaiden tammojen Arvid Åvallin tammaderbyyn. Tässä lähdössä voittaja palkitaan 30 000 eurolla.

Vermon huippuravit perjantaina 4.9. päälähtönään kansainvälinen Finlandia-ajo ja lauantaina Suuri Suomalainen Derby.

Peanuts starttaa ykkössuosikkina 5-vuotiaiden tammojen Arvid Åvallin tammaderbyyn.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut