Varkaat iskivät Vanha-Klaukan työmaalle – veivät tuhansien eurojen arvosta työkaluja

Vanha-Klaukan työmaa sijaitsee Klaukkalassa Lepsämäntien varrella. Alueelle rakentuu uusi asuinalue. Myös poliisi kävi maanantaina paikanpäällä. Arkisto
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Klaukkalassa sijaitsevalta Vanha-Klaukan työmaalta varastettiin viime viikonlopun aikana tuhansien eurojen arvosta työkaluja.

Nurmijärven kunnan maanrakennusmestari Jyrki Käyhkö kertoo, että työntekijät huomasivat maanantaina aamuna varkaiden käyneen.

– Varkaat olivat murtautuneet työmaakoppiin ja tyhjentäneet sen kokonaan. Mukaan lähti lähes 20 000 euron arvosta erilaisia työkaluja, Käyhkö kertoo.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Markku Lylykangas vahvistaa, että asiasta on tehty myös poliisille ilmoitus. Poliisit myös kävivät maanantaina paikanpäällä.

Mahdolliset havainnot tapauksesta voi toimittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun varkaat iskevät kunnan työmaalle.

– Varkaita on käynyt ennenkin. Viimeksi samalla työmaalla heinäkuun alussa, maanrakennusmestari Käyhkö kertoo.

– Viime vuonna kesälomien aikaan varkaat kävivät myös Rajamäen Altian alueella kunnan työmaalla.

Rikoskomisario Lylykankaan mukaan työmaamurtoja tapahtuu tasaiseen tahtiin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella.

– Nurmijärven alueella kuitenkin vähemmän. Nurmijärven kunnan työmailla on käynyt varkaita kaikkiaan yhdeksän kertaa tämän vuoden aikana. Tietysti yksikin kerta on liikaa.

Lylykangas myöntää, että työmaa-alueet ovat haasteellisia, koska työmaan käytössä olevia koneita ja laitteita säilytetään konteissa ja erilaisissa parakeissa.

– Paras tapa suojautua rosvoilta olisi asianmukaiset hälytyslaitteet ja kameravalvonta ja siihen vielä liitettynä vartiointi, hän sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut