Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Varkaat iskivät Vanha-Klaukan työmaalle – veivät tuhansien eurojen arvosta työkaluja

Klaukkalassa sijaitsevalta Vanha-Klaukan työmaalta varastettiin viime viikonlopun aikana tuhansien eurojen arvosta työkaluja.

Nurmijärven kunnan maanrakennusmestari Jyrki Käyhkö kertoo, että työntekijät huomasivat maanantaina aamuna varkaiden käyneen.

– Varkaat olivat murtautuneet työmaakoppiin ja tyhjentäneet sen kokonaan. Mukaan lähti lähes 20 000 euron arvosta erilaisia työkaluja, Käyhkö kertoo.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario Markku Lylykangas vahvistaa, että asiasta on tehty myös poliisille ilmoitus. Poliisit myös kävivät maanantaina paikanpäällä.

Mahdolliset havainnot tapauksesta voi toimittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi.

Kyseessä ei ole suinkaan ensimmäinen kerta, kun varkaat iskevät kunnan työmaalle.

– Varkaita on käynyt ennenkin. Viimeksi samalla työmaalla heinäkuun alussa, maanrakennusmestari Käyhkö kertoo.

– Viime vuonna kesälomien aikaan varkaat kävivät myös Rajamäen Altian alueella kunnan työmaalla.

Rikoskomisario Lylykankaan mukaan työmaamurtoja tapahtuu tasaiseen tahtiin Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella.

– Nurmijärven alueella kuitenkin vähemmän. Nurmijärven kunnan työmailla on käynyt varkaita kaikkiaan yhdeksän kertaa tämän vuoden aikana. Tietysti yksikin kerta on liikaa.

Lylykangas myöntää, että työmaa-alueet ovat haasteellisia, koska työmaan käytössä olevia koneita ja laitteita säilytetään konteissa ja erilaisissa parakeissa.

– Paras tapa suojautua rosvoilta olisi asianmukaiset hälytyslaitteet ja kameravalvonta ja siihen vielä liitettynä vartiointi, hän sanoo.