Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink lomauttaa lähes kaikki työntekijänsä Suomessa – Toimitusjohtajan mukaan yksi syy "sekalainen viestintä" matkustusrajoituksista ja -ohjeista

Tallink aikoo lomauttaa lähes kaikki 1 200 työntekijäänsä Suomessa, yhtiö tiedottaa. Koko- tai osa-aikaiset lomautukset koskevat niin maa- kuin merihenkilöäkin. Yhtiöllä on Suomen lipun alla laivat Silja Serenade ja Baltic Princess.

Tallink-konserni aloittaa tällä viikolla myös neuvottelut irtisanomisista Virossa ja Latviassa.

Konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene sanoo tiedotteessa, että on selvää, että yhtiön ei ole taloudellisesti mahdollista tarjota kaikkia tuotteitaan ja palveluitaan tulevana syksynä. Tästä syystä myöskään töitä ei ole normaaliin tapaan.

– Alueemme pandemiatilanteen viimeaikainen paheneminen, kotimarkkinoidemme erilaiset lähestymistavat matkustusrajoituksiin ja matkustusohjeita koskeva sekalainen viestintä, ovat kaikki vaikuttaneet kielteisesti lipunmyyntiin viimeisen kolmen viikon aikana. Koska päätöksiä valtioiden tukitoimista ei ole vielä tehty eri maissa, on se vienyt meidät pisteeseen, jossa meidän on optimoitava liiketoimintaamme nopeasti yrityksen taloudellisen kestävyyden varmistamiseksi, sanoo Nõgene kuvailee tiedotteessa syitä tilanteelle.

Suomen henkilöstön lomautusten laajuus ja kesto ovat Nõgenen mukaan "täysin riippuvaisia mahdollisista Suomen merenkulun tukipaketeista”. Tarvittaessa ihmisiä voidaan hänen mukaansa kutsua takaisin töihin nopeastikin.

– Matkailualan kilpailukyvyn ylläpitäminen vaatii riittävää tukea valtioilta ainakin vuoden 2021 alkukesään asti, Nõgene arvioi tiedotteessa.

Kaikkiaan sopeutustoimet vaikuttavat yhteensä jopa Tallinkin 2 500 työntekijään eri maissa.

Muokattu 2.9.2020 kello 13.26: Lisätty tieto, että sopeutus vaikuttaa yhteensä kaikkiaan 2 500 työntekijään.