Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan koronanäytteenotto pääasiassa hyvin käyntiin – osa ajaa paikalle kuitenkin ilman ajavarausta tai ei muista perua aikaansa

Korona: Klaukkalan koronanäytteenotto laajentaa ensi viikolla aukioloaikojaan. Aluejohtajan mukaan kapasiteettia mahdollista vielä lisätä, jos tarvetta on.

Klaukkalan jäähallin parkkipaikalle on tällä viikolla ilmestynyt valkoinen teltta ja työmaakoppi, sillä parkkipaikan perimmäisessä kulmassa otetaan nyt koronavirusnäytteitä.

Näytteenotosta vastaa Pihlajalinna, joka sai Keusotelta pyynnön koronavirustestien toteuttamiseen, kun Keusoten omat resurssit eivät enää riittäneet kasvaneeseen kysyntään.

Keusoten johtaja Pirjo-Laitinen Parkkonen kertoikin viime viikonloppuna Nurmijärven Uutisissa, että Keusote avaa uuden näytteenottopisteen Klaukkalaan, jotta Keusoten alueella kaikkien oireisten testiin pääsy pystyttäisiin toteuttamaan valtakunnallisten suositusten mukaisesti yhdessä vuorokaudessa.

Pihlajalinnan Uudenmaan aluejohtajan Riia Siivikon mukaan maanantaina aloitettu testaus on lähtenyt sujumaan hyvin.

– Olemme rakentaneet näytteenottopisteen viikossa Klaukkalaan hyvässä yhteistyössä Keusoten kanssa.

Siivikon mukaan myös Klaukkalan jäähallin parkkipaikka vaikuttaa sopivan oikein hyvin näytteenottopaikaksi.

– Parkkipaikalla autoliikenteen ohjaus on mahdollista toteuttaa hyvin. Kun parkkipaikalla ei ole muuta vilkasta liikennettä, näytteenotosta ei aiheudu vaaratilanteita muille liikenteelle.

Ainut haaste on ollut siinä, että osa asiakkaista pyrkii ajamaan näytteenoton autokaistalle ilman ajanvarausta.

Siivikon mukaan on tärkeää muistaa, että aika tulee varata etukäteen Keusotelta ja on myös tärkeää, että varatulle ajalle saavutaan ajoissa.

– Olemme huomanneet, että muutamia peruuttamattomia ajanvarauksia esiintynyt. Mikäli asiakas ei ole saapumassa varatulle näytteenottoajalle, on tärkeää, että varattu ajanvaraus perutaan Keusoten ohjeen mukaisesti, Siivikko muistuttaa.

Pihlajalinnalla on ollut tällä viikolla paikalla Klaukkalan testauspisteellä kaksi tai kolme työntekijää.

– Testaajien määrä vaihtelee kahden ja kolmen testaajan välillä ennakkoon ilmoitetun tarpeen mukaisesti. Saamme aina edeltävänä päivänä tietoomme testaukseen tulijoiden lukumäärän Keusotelta.

Tällä viikolla koronanäytteenottopiste on ollut avoinna klo 9 – 14, jotta prosessit on saatu toimiviksi. Aukiolo laajenee maanantaina 7.9. entisestään, ja jatkossa näytteenotto on avoinna klo 8.30–14.30.

– Näytteenotto uudessa paikassa sujuvoituu päivä päivältä nopeammaksi ja tavoitteena on päästä jo ensi viikolla 1–2 minuutin näytteenottoväleihin.

Keusote ilmoitti etukäteen, että tavoitteena on testata Klaukkalassa noin tuhat asiakasta viikossa.

– Tuhat näytettä viikossa on täysin realistinen tavoite ja kapasiteetin kasvun myötä voimme tarjota näytteenottoaikoja myös lisää mikäli siihen nähdään tarvetta, Siivikko sanoo.

Klaukkalan pisteen etuna asiakkaalle on se, että myös testitulokset saadaan sieltä vähän nopeammin.

Klaukkalassa otetut koronavirustestit tutkii SynLab laboratorio, jossa testituloksen saamiseen menee tällä hetkellä keskimäärin 1–3 vuorokautta.