Klaukkalan koronanäytteenotto maksaa Keusotelle 145 000 viikossa – vielä ei ole tietoa, miten valtion korvaukset toteutuu

Klaukkalan koronanäytteenottopiste sijaitsee jäähallin parkkipaikan kulmassa. Riikka Laine

Riikka Laine

Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kertoo, että Keusotelle yksi Klaukkalassa otettu näyte maksaa 145 euroa. Hinta sisältää kokonaispalvelun, eli näytteenoton lisäksi myös tutkimustuloksen.

Jos näytteitä otetaan siis tavoitellut tuhat kappaletta viikossa, niin viikkohintaa tästä tulee Keusotelle 145 000 euroa.

– Hinta on kilpailukykyinen verrattuna omana toimintanamme ja HusLabin analytiikalla toteutettuun näytteenottoon ja analyysiin, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Samalla hän muistuttaa, että valtio on luvannut korvata kustannuksia, mutta vielä ei ole tarkkaa tiedossa, miten tämä toteutuu käytännössä.

– Se missä määrin, miten ja koska nuo korvaukset sitten toteutuvat on vielä selkiytymättä.

Sekin on vielä avoinna kuinka monta viikkoa näytteitä Klaukkalassa otetaan ja mikä on loppulaskun summa.

– Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, eli voimme sitä käyttää jos tilanne pitkittyy, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Samalla hän muistuttaa, että Klaukkalan autokaistalla on tärkeä rooli Keusoten näytteenotossa, sillä elokuussa testaustuloksen saaminen ehti pahimmillaan venyä jo reilusti yli viikkoon.

Nyt aikoja on Keusoten johdon tiedon mukaan pystytty antamaan jo pääosin tavoiteajassa, eli yhden vuorokauden päähän ajanvarauksesta. Myös testituloksen saaminen on nopeutunut selvästi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut