Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven kirkollisvero säilymässä ennallaan – viimeisestä muutoksesta jo seitsemän vuotta

Nurmijärven seurakunta ei suunnittele kirkollisveroprosentin korotusta ensi vuodelle.

Asiaa käsiteltiin kirkkoneuvostossa elokuun lopussa, mutta se etenee vielä kirkkovaltuuston vahvistettavaksi.

Kirkollisveroprosentti on ollut jo vuodesta 2014 lähtien 1,45.

Kirkkoneuvoston mukaan prosentti voidaan säilyttää myös ensi vuonna ennallaan, vaikka seurakuntaan kuuluvuuden arvellaan ennusteen mukaan laskevan Nurmijärvellä lähivuosina ja alustavasti on arvioitu, että Nurmijärven seurakunnan investointitarve vuoteen 2025 mennessä on lähes kuusi miljoonaa euroa.

Ensi vuonna investoinnit on kuitenkin laskettu samalle tasolle kuin edellisinä vuosina, eli niiden kustannukset olisivat noin 1,7 miljoonaa euroa.

Kirkollisverolla katetaan seurakunnan toimintaa muutoin, mutta valtion rahoituksella korvattavia tehtäviä ovat hautaustoimi, väestökirjanpitotehtävät sekä kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ja irtaimiston ylläpito. Kirkkoneuvoston pöytäkirjassa kerrotaan, että rahoituslakiin on kirjattu, että valtion rahoituksen tasoa korotetaan vuosittain kuluttajahintaindeksin mukaisesti. Indeksikorotus on kuitenkin toistaiseksi jäädytetty.

Päivitetty otsikko klo 7.23: Korjattu viittaus veroprosentin nostoon. Veroprosenttia laskettiin 2014 1,5:stä.