Nurmijärven poliisiaseman sulkemista perustellaan koronaviruksella – "Pyrimme säilyttämään operatiivisen toimintakykymme"

Nurmijärven poliisiasema sijaitsee Kirkonkylällä Virastotalossa. riikka jokinen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven poliisiasema on kiinni tämän vuoden loppuun asti.

Kirkonkylässä sijaitseva poliisiasema suljettiin alun perin maaliskuun puolivälissä koronavirustartuntojen rajaamiseksi ja toiminnan turvaamiseksi. Sitä seurasi edelliskesien tavoin poliisiaseman kesäsulku, joka kesti elokuun loppuun asti.

Nurmijärven poliisiasema avautui jälleen syyskuun alussa kahdeksi tiistaiksi. Poliisiasema palveli kuntalaisia 1. ja 8. syyskuuta.

Nyt Itä-Uudenmaan poliisilaitos tiedottaa, että poliisiaseman palvelut ovat kiinni vuoden loppuun asti.

Aseman sulkemista perustellaan yhä koronavirusepidemialla ja mahdollisella toisella aallolla.

– Päätöksen taustalla on se, että pyrimme säilyttämään operatiivisen toimintakykymme mahdollisen koronaviruksen toisen aallon iskiessä Suomeen, Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikosylikomisario Petri Eronen selventää.

– Meillä on toimitilojen osalta Nurmijärven ja Loviisan poliisiasemat, joihin voimme mahdollisesti sijoittaa työntekijöitämme, jos joku on esimerkiksi käynyt jostain syystä ulkomailla tai tulee muuten tarve jakaa porukkaa. Nämä tilat ovat silloin käytössämme, Eronen selventää.

Nurmijärven ohella siis myös Loviisan poliisiasema sekä Keravan ja Mäntsälän lupapalvelupisteet suljetaan vuoden loppuun asti.

Eronen ei vielä osaa varmuudella sanoa sitä, avautuuko Nurmijärven poliisiasema ensi tammikuussa.

– Se riippuu täysin siitä, millainen syksy tulee olemaan. Seuraamme koko ajan tilannetta ja katsomme asiaa lähempänä uudestaan, hän toteaa.

Erosen mukaan Nurmijärven poliisiaseman lupapuolen työntekijät työskentelevät aseman kiinnioloajan muissa toimipisteissä.

– On myös yhä mahdollista, että asiakas kutsutaan kuulusteluun Nurmijärven poliisiasemalle.

Nurmijärven poliisiaseman aukiolo on supistunut useaan otteeseen viime vuosina.

Kevääseen 2018 asti aseman lupapalvelu ja muun muassa rikosilmoitusten vastaanotto olivat avoinna kaikkina arkipäivinä.

Kesäkuussa 2018 Nurmijärven poliisiasema suljettiin remontin takia. Asema oli kiinni vuoden 2018 loppuun asti.

Kun poliisiasema avautui jälleen vuoden 2019 alussa, lupapalveluita supistettiin siten, että ne olivat tarjolla vain maanantaisin ja tiistaisin. Tuolloin Itä-Uudenmaan poliisin apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen kertoi, että aukioloaikojen kaventamisen taustalla ovat poliisin vähäiset resurssit. Karvosen mukaan poliisin nykyisillä resursseilla vaihtoehtona on ollut joko keskittää palveluita tai porrastaa niitä niin, että palvelut ovat mahdollisimman lähellä asiakkaita.

– Itä-Uudenmaan alueella on päädytty jälkimmäiseen eli palveluita on porrastettu niin, että niitä on tarjolla eri poliisiasemilla, hän kommentoi aiemmi Nurmijärven Uutisille.

Lokakuusta 2019 lähtien Nurmijärven poliisiaseman aukioloaikoja kavennettiin jälleen siten, että lupapalvelut olivat tarjolla vain yhtenä päivänä viikossa, tiistaisin kello 9–15.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut