Tunnelmallinen konserttisarja alkamassa Kiljavalla – luvassa kulttuuria suuressa kodassa tulen loimussa

Kiljavalla lomakeskus Kotorannassa käynnistyy syyskuussa paikallisesti aivan uudenlainen kulttuuritarjonta. Luvassa on tunnelmallisia, pienimuotoisia konsertteja, joissa esiintyjät ja yleisö ovat yhtä tulehen tuijottelijoina nuotion loimussa.

– Ajatus pienistä konserteista, tai oikeammin kaveripiirin illoista, joissa tarinoidaan, musisoidaan ja tuijotellaan tulta, syödään vähän ja otetaan lasillinen viiniä tai olutta ja toinenkin, heräsi nähdessäni Kotorannan pihassa todella tunnelmallisen suuren kodan, kertoo ohjelmistosta vastaava Sampo Laurikainen.

– Poikkeava tilanne antaa aina sysäyksiä uudenlaiselle ajattelulle ja toiminnalle. Muusikkokaverini eivät voi esiintyä entisenlaisissa konserteissa ja festareilla ja samalla yleisö on varovainen ja haluaa turvallisia kulttuurikokemuksia. Siksi päädyimme järjestämään pieniä, kuin oman mökin tulilla järjestettäviä konsertteja, joissa esiintyjät ja yleisö ovat yhtä, vaikka turvaväleistä pidetäänkin huolta, Laurikainen jatkaa.

Iltatulilla on siis sarja nuotiokonsertteja suuressa, normaalisti 30 ihmistä vetävässä kodassa, johon myydään nyt kuitenkin vain 15 pääsylippua. Perjantaisin järjestettäviä tapahtumia on aina kaksi, toisen alkaessa klo 18 ja toisen 19.30. Laurikaisen mukaan ideana on, että soittajakin saa soppaa lapsilleen illan tuloilla.

Ensimmäinen ilta järjestetään 11.9., jolloin tulille istahtavat Juki Välipakka ja Sirpa Suomalainen eli Frim Fram duo esittämään monipuolista mustan juurimusiikin ohjelmistoaan.

Sen jälkeen 18.9. matkalle Euroopan halki johdattelee matkanjohtaja Tommi Lindell. 25.9. vie argentiinalaisen tangon ja chansonin maailmaan Harri Saksala ja Mikko Helenius, 2.10. esiintyvät lahjakas sisaruspari Anna ja Janus Hanski, 9.10. Mikko Perkoila ja Jukka Haikonen eli Juippi ja Juippi -duo Ameriikan ohjelmistollaan.

Toivomme että muusikotkin tykästyvät tähän niin, että tästä tulee ”uusi normaali”.

– 23.10. teltassa tunnelmoi nuorempi lauluntekijä, mutta jo kolme levyllistä musiikkia julkaissut ja paljon radiosta kuultu Anna Kokkonen, ja syksyn illat jatkuvat vielä ainakin marraskuun puoliväliin, Laurikainen kertoo.

Hän sanoo järjestäjien tiedostavan, ettei kovin moni pääse näistä tulista ja tunnelmasta nauttimaan, koska yleisömäärä joudutaan pitämään pienenä.

– Mutta kun ajat muuttuvat, jatkamme näitä kyllä ja toivomme että muusikotkin tykästyvät tähän niin, että tästä tulee ”uusi normaali”.

– Kotoranta, sen maasto ja kaunis ranta saunoineen inspiroivat vielä moneen uuteen tapahtumaan, vaikkapa pieniin festareihin, vakuuttaa Laurikainen.

Lippuja Iltanuotiolla Kotorannassa- tapahtumiin saa varaamalla puhelimitse p. 050 5400 558 tai sähköpostilla toimisto@kotoranta.fi. Liput sisältävät runsaan tapas-lautasen. A-oikeuksin toimiva ravintola avautuu aina puoli tuntia ennen ensimmäistä konserttia ja sulkeutuu jälkimäisen konsertin loputtua. Lisätietoja tapahtumista fb-ryhmästä ”Iltanuotiolla Kotorannassa” sekä www.kotoranta.fi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut