Lautakunta huolissaan ikäihmisten palveluista – hyväksyi silti Heikkarin tilojen irtisanomisen

Heikkarin ruokala ja päiväkeskuksen tila ovat toistaiseksi tyhjillään. Riikka Jokinen

Riikka Laine

Heikkarin tilojen käytön kohtalo on nytkähtänyt asteen verran eteenpäin, kun tekninen lautakunta hyväksyi viime viikolla omalta osaltaan tilojen vuokraamista koskevan irtisanomisilmoituksen.

Nurmijärven kunta on ollut vuokralaisena Heikkarin palvelutalon tiloissa ja vuokrannut edelleen osan tiloista Keusotelle.

Keusote ilmoitti toukokuun lopussa irtisanovansa Heikkarin palvelutalon tilojen vuokrasopimuksensa ja siirtävänsä päiväkeskuksen Toreeninmäkeen. Sen jälkeen kunta kiirehti irtisanomaan myös oman vuokrasopimuksensa Onnenkimpaleen kanssa.

Tilat omistava Onnenkimpale ry vetosi kuitenkin tekniseen lautakuntaan, ettei tilakeskuksen tekemää vuokrasopimuksen päättämistä hyväksytä, ja sen vuoksi tekla vaatikiin kesäkuun kokouksessaan asiaa lautakuntakäsittelyyn. Viime torstaina kokoontunut lautakunta hyväksyi kuitenkin yksimielisesti vuokrasopimuksen irtisanomisen.

Päällimmäisenä syynä oli se, että tilat tuottavat kunnalle noin 8500 euroa kuukaudessa tappiota, jos kunta ei saa Keusoten ja Heikkarin Helmen ravintolan vuokratuottoja.

Tekninen lautakunta huomautti päätöksessään, että se voi käyttää vain sille annettua toimivaltaa.

Tekninen lautakunta totesi myös olevansa huolissaan ikäihmisten palveluista Nurmijärvellä ja toivoo, että Heikkarin tilojen suhteen päästää kaikkien osapuolien näkökulmasta hyvään lopputulokseen.

Lautakunta lisäsi pöytäkirjaan myös toiveen viranhaltijoille, ettei jatkossa lautakunnan lisälistalle tuoda tärkeitä asioita. Kesäkuussa Onnenkimpaleen oikaisuvaatimuksen käsittely tuli lautakunnan tietoon vain vajaa vuorokausi ennen päätöksentekoa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut