Klaukkalan koronatestauspaikallekin voi pian varata ajan Koronabotissa

Klaukkalan koronatestauspaikka sijaitsee jäähallin parkkipaikalla. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärveläisten koronatartuntaa epäilevien ajanvaraus helpottuu torstaina, kun myös Klaukkalan koronatestaukseen voi varata ajan keskiviikkona avatun Koronabotin kautta.

Vielä viime viikolla Keusote kertoi, että Koronabotista ei voi varata aikaa Klaukkalaan.

– Asioita ollaan saatu vietyä eteenpäin niin, että Klaukkalan piste liittyy itsepalveluajanvarauksen käyttöön torstaina.

– Eli kun tällä hetkellä näytteisiin on päässyt Klaukkalassa vain Nurmijärven ja Tuusulan asukkaat, laajennuksen myötä käyttö laajenee kaikille Keusoten asukkaille, Keusoten johtaja Pirjo-Laitinen Parkkonen kertoo.

Koronabotin ajanvarauspalvelu otettiin käyttöön Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin eli Husin alueella keskiviikkona. Sen avulla uusmaalaiset voivat varata ajan itse koronavirusnäytteenottoon. 

Ennen tätä koronabotissa käyttäjät ovat voineet vain arvioida tarvettaan käydä koronavirustestissä.

Vastattuaan Koronabotin oireita ja altistumista arvioiviin kysymyksiin, käyttäjä voi varata itselleen sopivan ajan näytteenottopisteeseen. Ennen ajanvarausta asiakkaat täyttävät esitiedot. Ajanvaraukseen tarvitaan pankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Ajan varaaminen toisen henkilön puolesta, esimerkiksi lapsen, on mahdollista myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Koronavirustestiin Husin alueella pääsee edelleen myös soittamalla oman kunnan ohjeiden mukaisesti koronaneuvontapuhelimeen, terveysasemalle, Päivystysapuun tai Omaolo-palvelun kautta.

– Toivomme, että koronabotin itsepalveluajanvaraus vähentää ruuhkia puhelinpalveluissa, toteaa vastuualuejohtaja Sirpa Arvonen Hus Tietohallinnosta tiedotteessa.

Varattuaan ajan koronatestiin asiakas saa vahvistuksen näytteenottoajasta sekä tulo-ohjeet tekstiviestillä. Myös näytevastaukset saapuvat tekstiviesteinä testivastauksen valmistuttua. Koronabotin itsepalveluvarauksen kautta otetut positiiviset koronanäytetulokset näkyvät Omakannassa viiveellä eli kuntien tartuntatautiyksikköjen kirjattua tulokset kunkin kunnan potilastietojärjestelmään. Negatiiviset testitulokset saadaan näkyville Omakantaan arviolta vasta lokakuun alkupuolella, jolloin myös positiiviset tulokset saadaan nopeammin näkyville.

Mikäli vastaus on positiivinen, kunnan tartuntatautiyksikön tartunnanjäljittäjä soittaa sairastuneelle ja kysyy altistumistietoja. Koronabotin nettiosoite on koronabotti.hus.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut