Investointiohjelmassa esillä useita uudishankkeita – lautakunnat antoivat lausuntonsa

Kuvituskuva. Riikka Laine
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven lautakunnissa on käsitelty viime ja tällä viikolla Nurmijärven talonrakennuksen investointiohjelmaa vuosille 2021–2025.

Talonrakennushankkeisiin on esitetty 18 yli 300 000 euron hanketta ja lisäksi pienempiä 30 000–300 000 euron hankkeita vuosille 2021–2025.

Merkittäviä hankkeita talonrakennushankkeita vuosille 2021–2025 ovat investointiohjelmaesityksen mukaan terveyskeskuksen peruskorjaus, Rajamäen kampus, Urheilupuiston koulu sekä lukioratkaisu.

Suunnittelukauden alkuvuosina talonrakennushankkeet ovat sekä uudis- että peruskorjaushankkeita. Seitsemän veljeksen koulu, Urheilupuiston koulu ja Tornitien päiväkoti esitetään uudishankkeiksi.

Investointiohjelmassa on vuosille 2021–2025 listattu myös muun muassa Syrjälän päiväkodin, Lepsämän koulun puukoulun ja Röykän koulun vanhan osan peruskorjaus. Listalla on myös pääkirjaston peruskorjaus.

Kunnallistekniikan rakentamisen merkittävimpiä kohteita vuonna 2021 ovat Klaukkalan ohikulkutien lisäksi mm. Vanha-Klaukan alue, Heinojan alue, Metsä-Tuomelan alue, Altian ja Ilvesvuori pohjoisen työpaikka-alueet, Rajamäentien ja Raalantien risteysalue Kirkonkylässä , Havumäentien jatke Luhtajoentielle ja ohikulkutielle sekä kevytliikenteenväylä Klaukkalantien pohjoisosalla.

Investointiohjelmaan liittyy oleellisena osana myös kunnan palveluverkkosuunnitelma, joka valmistuu tämän syksyn aikana. Palveluverkkosuunnitelman laatimisen yhteydessä valmistellaan kunnan toimitilaohjelma, kartoitetaan kiinteistökannan nykytilanne sekä salkutetaan kiinteistökanta. Useat merkittävät investointipäätökset odottavat palveluverkkosuunnitelman päivitystä.

Nurmijärven kunnan tekninen johtaja Jouko Lehtonen painottaa, että esimerkiksi Urheilupuiston koulun ja Lepsämän puukoulun toteutukset ratkaistaan palveluverkkosuunnitelman yhteydessä, vaikka ne nyt talonrakennuksen investointiohjelmassa ovatkin esillä.

– Talonrakennuksen investointiohjelma korjataan vastaamaan palveluverkkosuunnitelmaa, mahdolliset suuremmat muutokset ajoittuvat vuodesta 2022 eteenpäin ja ne päivitetään investointiohjelmaan vuoden 2022 talousarvion valmistelun yhteydessä, hän selventää.

Viime viikolla kokoontuneet sivistyslautakunta ja hyvinvointilautakunta antoivat omat lausuntonsa investointiohjelmasta.

– Investointiohjelmaan sisältyvät uudisrakennukset sekä niiden laajuus tulee sekä päiväkotien että koulujen osalta tarkentaa palveluverkkosuunnitelman yhteydessä, sivistyslautakunta muistuttaakin lausunnossaan.

Lisäksi lautakunta painottaa, että esimerkiksi Röykän koulun vanhan osan peruskorjaus tulee tehdä esitetyn aikataulun mukaisesti, samoin NYK:n Mikkolan osan peruskorjaus.

Hyvinvointilautakunta puolestaan toivoo lausunnossaan että pääkirjaston peruskorjaus toteutetaan investointiohjelmassa esitetyn aikataulun mukaisesti. Pääkirjasto on valmistunut vuonna 1984.

– Kirjastorakennuksen talotekniikka tarvitsee pikaisen uusimisen. Samoin kirjaston kalusto, kuten kirjahyllyt, asiakastuolit ja -pöydät, tarvitsevat pikaisen vaihtamisen uusiin.

Hyvinvointilautakunta esittää myös varattavaksi pääkirjaston irtaimiston ja kaluston määrärahaan 550 000 euroa.

Lisäksi molemmat lautakunnat esittävät, että vuoden 2020 budjettiin puolitettu koulujen ja päiväkotien pihojen korjausraha nostettaisiin takaisin sellaiseen tasoon, 600 000 euroa, joka mahdollistaa sekä koulun että päiväkodin korjaamisen vuosittain.

Tänä vuonna summa oli 300 000 euroa, ja sillä korjattiin Mäntysalon koulun piha.

Tällä viikolla kokoontunut elinvoimalautakunta puolestaan muistuttaa talonrakennuksen investointiohjelmaa koskevassa lausunnossaan, että merkittävää on jatkossakin taata investoinneilla mm. yritystonttien riittävyys.

– Tämän lisäksi palveluverkkotyössä ja suuremmissa investointihankkeissa kannattaa toteuttaa yritysvaikutusten arviointi, lausunnossa todetaan.

Elinvoimalautakunta esittää myös lausuntonaan, että Tornimäentien suunnittelu aikaistetaan ja suunnitteluraha 100 000 euroa siirretään vuodelta 2028 vuodelle 2023.

Talonrakennuksen investointiohjelmaa käsitellään myöhemmin vielä kunnanhallituksessa ja valtuustossa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut