Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärvelle tulossa sisäilmasta oireilevien lasten vanhemmille vertaisryhmä

Nurmijärvellä käynnistyy ensi viikolla uusi vertaisryhmä sisäilmasta oireilevien lasten vanhemmille.

Vertaisryhmään voivat osallistua kaikki Nurmijärvellä koulua käyvien, sisäilmasta oireilevien lasten vanhemmat ja huoltajat.

Tarkoituksena on, että ryhmä kokoontuu etäyhteyksien avulla, eikä tapaamiselle ole sen vuoksi tiloja varattuna.

Paikallinen vertaisryhmä käynnistetään yhteistyössä Ratkaistaan yhdessä! -hankkeen, Nurmijärven Hengitysyhdistyksen ja Nurmijärven sisäilmajaoston kanssa.

Nämä tahot aloittivat yhteistyön viime vuonna, kun Hengitysliiton, Suomen Vanhempainliiton ja Homepakolaisten yhteinen Ratkaistaan yhdessä! -hanke rantautui Nurmijärvelle.

Yhteistyössä pyritään etsimään yhdessä ratkaisuja lasten koulunkäynnin ja perheiden tukemiseen silloin, kun koulun sisäilma aiheuttaa oireilua.

Ratkaistaan yhdessä! -hankkeen Etelä-Suomen suunnittelija Minna Pitkäniemi suosittelee vertaisryhmää kaikille niille, joita lasten sisäilmasta oireilu huolettaa.

Vaikka aihe voi olla toisille arka ja omasta tilanteesta puhuminen voi mietityttää, niin Pitkäniemi kannustaa rohkeasti mukaan kertomaan omista kokemuksista ja kuulemaan muiden kokemuksia.

– Vertaisryhmässä vanhemmilla on mahdollisuus tulla kuulluksi, oppia toisilta ja löytää uusia selviytymiskeinoja, Pitkäniemi kannustaa ja muistuttaa, että kaikki vertaisryhmässä käytävät keskustelut ovat luottamuksellisia.

Sisäilmasta oireilevien lasten vanhempien vertaisryhmä kokoontuu ensimmäistä kertaa ti 15.9. klo 18–20. Syksyn muut kokoontumiset ti 22.9., 29.9. ja 7.10. klo 18–20. Ryhmä on tarkoitettu Nurmijärvellä koulua käyvien, sisäilmasta oireilevien lasten vanhemmille ja huoltajille. Ilmoittaudu mukaan minna.pitkaniemi@hengitysliitto.fi tai 0444077036, niin saat osallistumisohjeet. Ryhmän kokoontumiset toteutetaan käytännössä etäyhteyksien avulla verkossa. Osallistuminen vaatii kännykän tai koneen.