Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän veljeksen vaellus haastaa kävelemään porukalla Taaborille

Tapahtuma: Seitsemän veljeksen juhlavuosi haastaa kävelemään porukalla Taaborinvuorelle. Myös Nurmijärven kunnan uusi liikuntapäällikkö on mukana vaelluksella.

Nurmijärvellä järjestetään ensi viikonloppuna Seitsemän veljeksen vaellus, joka tarjoaa liikunnan ja kulttuurin iloja samassa paketissa. Kaiken kuntoisille suunnattu rento ulkoilutapahtuma starttaa Maaniitun koulun pihalta kello 9.30.

Nurmijärven kunnan eri toimijoiden yhteistyössä toteuttamassa tapahtumassa patikoidaan ohjatusti Kirkonkylästä Taaborille liikuntapalveluiden työntekijöiden johdolla. Myös kunnan uuden liikuntapäällikön Joose Kemppaisen voi pongata polulta.

– Tapahtuma on oiva osoitus siitä, kuinka liikunta ja kulttuuri ovat parhaimmillaan hienosti toisiaan tukevia osa-alueita, ja miten yhteistyöllä saadaan aikaan upeita kokonaisuuksia, Kemppainen sanoo.

Perheensä kanssa luonnossa viihtyvä liikuntapäällikkö on ilahtunut siitä, miten monet ihmiset ovat korona-ajan myötä lähteneet luontoon liikkumaan. Kemppainen toivoo vaelluksen kiinnostavan ihmisiä.

– Haluan toivottaa kaikki tervetulleeksi mukaan tapahtumaan nauttimaan luonnossa liikkumisesta ja kulttuuriohjelmasta. Tehdään yhdessä mukava ja turvallinen tapahtuma.

Seitsemän veljeksen vaellusreitti kulkee Myllykosken kautta Palojoen kulttuurimaisemiin. Matkan varrella on luvassa kulttuuripalveluiden järjestämää yllätysohjelmaa välillä Pikkukoski-Myllykoski.

Perillä Taaborinvuorella on myynnissä virvokkeita ja syötävää. Osallistujilla on mahdollisuus kuvata itsensä muistoksi Seitsemän veljeksen juhlavuoden luukkuseinässä tai mäelle tuodussa jalkapuussa. Museot ovat auki ja paikalla on myös seppä.

Taaborilta järjestetään bussilla maksuton paluukuljetus Nurmijärven Kirkonkylälle. Osallistujat voivat sopia itselleen tokin omankin paluukyydin, mutta myös bussin kyydissä voi palata takaisin Kirkonkylään.

Osallistujien kannattaa huomioida, että huonon sään sattuessa tapahtuma perutaan. Pienet sadekuurot eivät aiheuta perumista, mutta jos koko päiväksi ennustetaan sadetta tai on tulossa syysmyrsky, tapahtumaa ei järjestetä. Asiasta tiedotetaan kunnan Facebook-sivuilla ja kunnan verkkosivujen tapahtumakalenterissa.

Tapahtumaan vaaditaan ilmoittautuminen, jonka voi tehdä osoitteessa www.nurmijarvi.fi/veljestenvaellus

La 19.9. Seitsemän veljeksen vaellus. Pituus 9,5 kilometriä. Lähtö Maaniitun koulun pihalta klo 9.30 alkaen. Ohjelmaa ja ravintolapalvelut Taaborivuorella klo 11-14. Maksuton paluukuljetus bussilla klo 13 alkaen. Ilmoittautuminen ja lisätietoa: www.nurmijarvi.fi/veljestenvaellus

Muokattu ma 14.9. klo 14.23. Korjattu toinen verkkosivuosoite oikeaksi.