Lakkautetaanko ravintola Heikkarin Helmi? Kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina

Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Kirkonkylällä Heikkarin palvelutalossa sijaitsevan Heikkarin Helmi -ravintolan lakkauttamista käsitellään ensi maanantaina Nurmijärven kunnanhallituksessa.

Aleksia-liikelaitoksen palvelujohtaja teki elokuussa viranhaltijapäätöksen Heikkarin Helmen koronasta aiheutuneen sulkuajan jatkamisesta ja toiminnan lopettamisesta 1.10.2020 alkaen. Aleksia toimii Onnenkimpale ry:n omistaman Heikkarin palvelutalon ravintolapalvelujen järjestäjänä.

Päätöksen jälkeen sekä Aleksia-liikelaitoksen johtokunta että kunnanhallitus päättivät käyttää otto-oikeutta viranhaltijapäätöksen osalta.

Nyt Nurmijärven kunnanjohtaja Outi Mäkelä esittää kunnanhallitukselle, että päätös ravintolan toiminnan lopettamisesta pidetään voimassa.

Onnenkimpaleen sihteeri Marja-Leena Back kertoi puolestaan jo aiemmin vedonneensa kunnanhallitukseen, että he velvoittaisivat Heikkarin Helmeä jatkamaan toimintaansa ainakin sen aikaa, että tiloihin ehditään hankkia mahdollisesti uusi ravintoloitsija.

Kunnanhallituksen esityslistalla ravintolan lakkauttamispäätöstä perustellaan muun muassa toiminnan kannattavuudella.

Esityslistan mukaan ravintolan toiminta on ollut vuosien 2015–2019 tilinpäätösten mukaan ollut kannattamatonta. Esimerkiksi vuonna 2017 tulos oli 13 760 euroa negatiivinen ja vuonna 2018 tulos oli 29 018 euroa negatiivinen ilman tukipalvelujen ostoja ja muita sisäisiä eriä. Vuonna 2019 tehtiin muutoksia henkilöstöresursseihin. Lounas ryhdyttiin tuomaan Toreeninhovin keittiöstä, kasvisruoka ja jälkiruoka Ateriakeitaasta.

– Vuoden 2019 osalta tulos oli 9 026 euroa positiivinen, mutta kun huomioidaan tukipalvelujen ostot ja muut sisäiset erät, tulos painui 16 760 euroa tappiolliseksi, esityslistalla kerrotaan.

Kunnanhallituksen esityslistan mukaan ravintolan kannattavuutta laskee entisestään Keusoten päätös siirtää aiemmin Heikkarissa toiminut päiväkeskus Toreeninmäkeen. Aiemmin ravintolassa on ollut noin 50–70 asiakasta per päivä, mutta päiväkeskuksen muuton myötä asiakasmäärä tippuu arviolta noin 15 asiakkaalla.

– Asiakkaita Heikkarin Helmessä tulee ennusteen mukaan olemaan 30–40/päivä ja toiminnan ennustetaan olevan edelleen kannattamatonta. Kunnan Nuuka-ohjelman mukaisesti myös Aleksian on etsittävä säästökohteita ja sopeutettava toimintaansa. Ravintolatoiminta ei ole myöskään lakisääteistä palvelua kuten koulu- ja päiväkotiruokailu, esitystä perustellaan.

Esityslistalla muistetaan myös, että ruoka-annosten toimittamista jatketaan Onnenkimpale ry:n asiakkaille niin, että ruoat toimitetaan heille ryhmäkoteihin kuten tähän asti vanhusaterioinnin ostopalvelua koskevan 1.12.2017 tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Lisäksi Aleksian on mahdollista tarjota asiakkaille palvelua kunnantalon Ateriakeitaassa.

– Ateriakeitaan lounasaikaa on mahdollista pidentää, jotta kaikki asiakkaat mahtuvat ruokailemaan ja ulko-ovelle on asennettu luiska, jotta liikkuminen Ateriakeitaaseen helpottuu.

Kunnanhallitus käsittelee asiaa maanantaina.

Lisää aiheesta Nurmijärven Uutisissa ensi viikolla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut