Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan ohikulkutie käyttöön miltei vuosi etuajassa – budjettikin alittumassa n. 10 miljoonalla

Klaukkalan ohikulkutien valmistumista odottavat saivat tiistaina hyviä uutisia, kun Väylävirasto tiedotti ohikulkutien valmistuvan runsaasti etuajassa.

Alun perin tien piti valmistua ensi syksynä, mutta näillä näkymin tie päästään ottamaan liikenteelle jo tämän vuoden loppuun mennessä.

Väylän projektipäällikkö Antti Koski kertoo, että lopullisesti tie valmistuu ensi kesänä, mutta ajoneuvoille se on tarkoitus avata kokonaisuudessaan vielä tämän vuoden puolella.

Ohikulkutien rakentuminen alkoi helmikuussa 2019.

7,5 kilometrin mittaisen tien rakentumisen arvioitiin alun perin vievän 2,5 vuotta. Vielä alkuvaiheessa töitä hidastuttivatkin tiestä tehdyt erinäiset valitukset, mutta sen jälkeen aikataulua ovat jouduttaneet pääurakoitsijana toimivan Kreaten projektipäällikkö Sami Laakson mukaan hyvin sujunut yhteistyö, suotuisat sääolosuhteet ja työmaaporukan hellittämätön uurastus.

Laakso kiittelee sitä, että suunnittelijan, tilaajan ja urakoitsijan välinen yhteydenpito ja päätöksenteko on ollut mutkatonta.

– Vaikka Kreate onkin näkyvästi esillä pääurakoitsijana, niin emme ole suinkaan yksin tekemässä hanketta. Tilaajana toimiva Väylävirasto sekä Nurmijärven kunta ovat omalla toiminnallaan myös mahdollistaneet tämän hetkisen aikataulun. Unohtamatta Kreaten suunnittelukumppania Finnmap Infraa sekä tilaajan rakennuttajakonsulttina toimivaa Rakennuttajatoimisto HTJ:tä, Laakso kiittelee.

Ison kiitoksen Laakso antaa myös työmaalla uurastaneille hieman yli 600 henkilölle. Töitä on tehty uutterasti, vaikka työntekijöillä ei ole mitään erityisiä kannustimia aikataulun suhteen.

Hänen mukaansa myös viime talven vähälumisuus sekä vähäiset pakkaset olivat työmaalle eduksi.

– Sääolosuhteet eivät ole koko hankkeen aikana aiheuttaneet viivästyksiä hankkeen etenemiseen. Toivomme tilanteen jatkuvan näin myös seuraavan kolme kuukautta.

Niin Laakson kuin Kosken puheista on selvästi aistittavissa tyytyväisyys projektin ennenaikaiseen valmistumiseen, vaikka alkuun 2,5 vuoden rakennussuunnitelmaa pidettiin hyvinkin realistisena. Ja edelleen he muistuttavat, että vaikka tie saadaan liikenteelle etuajassa, niin töitä on vielä tarkoitus jatkaa puoli vuotta tien avaamisen jälkeen. Vuoden 2021 aikana tehdään vielä viimeistelytöitä, kuten viher- ja istutustöitä, kiveystöitä, sekä urakka-alueen maisemointeja.

– Aikataulua voivat vielä viivyttää syksyn mahdolliset runsaat sateet, aikainen talven tulo tai koronan aiheuttamat häiriöt työmaalle.

Työmaalla tehdään parhaillaan asfaltointeja, melusuojauksia, kiveystöitä, tievalopylväiden ja liikennemerkkien asentamista.

Laakson mukaan alimmainen asfalttikerros on pääosin tehty, mutta hankkeen länsipäässä on vielä hieman kesken optiona tehtävän alikulkusillan työt.

– Asfaltointityöt jatkuvat vielä syyskuun aikana kulutuskerroksen päällysteen osalta, jonka jälkeen tehdään ajoratamerkinnät.

Sekin on vielä työnalla, että miten ohikulkutien avaamista tullaan mahdollisesti juhlistamaan.

– Seuraamme koronatilannetta ja päätämme mahdollisista avajaisjuhlallisuuksista myöhemmin, Koski sanoo.

Myös tien virallinen nimi selviää myöhemmin syksyllä. Se on varmaa, että tien numero tulee olemaan mt 132.