NJS:lle niukka tappio Järvenpäässä

Jalkapallo: Järvenpään Palloseura otti lopulta 3–2 (1–1) voitolla pisteet joukkueiden toisessa kohtaamisessa tuulisella ja sateisella Järvenpään Keskuskentällä.

Miro Salminen nousi A-lohkon maalipörssin jaetulle ykkössijalle. Oikealla JäPS:n johtomaalin tehnyt Kalle Kurittu (#27) ja Valtteri Karlsson. matti murto

NJS voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Klaukkalassa ja aiheutti pahan kolauksen JäPS:n tavoitteelle nousta sarjaporras ylemmäs Ykköseen. Isäntien kannalta nyt oli kyseessä nousuhaaveiden pitäminen elossa ja NJS pyrki varmistamaan paikan Kakkosessa myös ensi kaudelle.

Ottelu oli kaksijakoinen. Ensimmäisen tasaisen kymmenminuuttisen jälkeen NJS otti pelin ohjat ja loi puoli tusinaa tilannetta maalintekoon, mutta onnistui vain kerran. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi reilun puolen tunnin pelin jälkeen Tony Lehtimäki laukoi kovaa 12 metristä ja maalivahti Altti Mäkinen torjui eteensä, josta Miro Salminen jatkoi sen Mäkisen selän taakse verkkoon. Maali oli Salmisen kauden seitsemäs ja oikeuttaa jaettuun kärkisijaan lohkon maalintekijätilastossa.

Viisi minuuttia myöhemmin JäPS tasoitti. JäPS onnistui katkaisemaan NJS:n hyökkäyksen ja Jere Härkänen päästi Roope Aution purkupallon pomppaamaan ylitsen. Pallon perässä meni Miro Schwalenstöcker, syötti sen Kron Rexhepille, joka viimeisteli tasoituksen.

Toinen puoliaika alkoi tasatilanteessa mutta JäPS nosti prässiään ja se oli myrkkyä NJS:n pelinrakentelulle. JäPS loi nyt tilanteita siinä missä NJS ennen taukoa. Johtomaalin teki Kalle Kurittu hienolla kierteisellä vapaapotkulla NJS:n muurin ohi 20 metristä. Vain minuutin kuluttua kirjattiin tilanteeksi jo 3–1. Ville Ahola syötti, Schwalenstöcker karkasi Jere Härkäseltä ja laukaus pomppi vastaan syöksyneen Knuuttilan jalan kautta perille.

NJS tuli vielä maalin päähän. Kelechi Anyamele katkaisi Schwalenstöckerin syötön Hedi Khayatille ja avasi vaihdosta tulleelle Niko Aittasalmelle keskikentälle. Tämä jatkoi hienon juoksupallon Tony Lehtimäelle, joka viimeisteli kymmenestä metristä lukemiksi 3–2. Pelin loppua hallitsi taas NJS, mutta muutamasta hyvästä mylläkästä maalin edustalla ei palloa perille enää saatu.

Tulos oli tietenkin harmittava, parempaan oli monta tilaisuutta, mutta virheet kostautuivat. Lohkon alemman puoliskon joukkueet hävisivät tämän kierroksen ottelunsa, joten järjestys pysyi ennallaan. JäPS on tasapistein Kiffenin ja MiPK:n kanssa kolme pistettä lohkoa johtavan PK-35:n takana. NJS on kahdeksas (13 p.), mutta ero seitsemäntenä olevaan PEPO:on kasvoi viiteen pisteeseen.

Seuraavaksi lauantaina klo 16 vastaan Klaukkalaan tulee vahvistuksia hankkinut PKKU, joka taistelee tosissaan sarjapaikastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.