Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tunnetko lähiseutujen muinaisjäännöksiä? – erä- ja luonto-opas Keijo West tuntee

Erä- ja luonto-opas Keijo West tietää, mistä puhuu. Hän on tutkinut lähiseutujen muinaisjäännöksiä ja -hautoja, ja kertoo niistä Klaukkalan kirjastossa torstaina 17. syyskuuta klo 18. Ilmaiseen tapahtumaan jaetaan pääsylippuja Klaukkalan kirjaston asiakaspalvelussa.

Keijo West puhuu tilaisuudessa Nurmijärven lähiseutujen kohteista ja näyttää viitisenkymmentä kuvaa niistä. Esiteltävät kohteet ovat enimmäkseen esihistorialliselta ajasta: kivi- ja pronssikaudelta. Mukana on muun muassa kiviröykkiöitä, joita luonnehditaan muinaisjäännöksiksi.

Kiinteät muinaisjäännökset ovat rauhoitettuja muistoja Suomen aikaisemmasta asutuksesta ja historiasta. West on tutkinut niitä Lopen puolella, Siuntiossa ja Salossa. Ne ovat helposti saavutettavissa ja löydettävissä.

West kertoo, että monesti tietokannoissa on vain epämääräisesti määritelty alue, mutta hän on löytänyt niitä, vaikkei inventaariota tehnyt Museovirasto olekaan.

– Muinaisjäännökset ja -haudat ovat mukava suunnistus- ja bongauskohde näin lumettomina talvina, West vinkkaa.