Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven Uinnin syysuinneissa koettiin historiallisia hetkiä – Suomen ennätyksiä räpyläuimareille

Nurmijärven Uinti järjesti lauantaina 12. syyskuuta K-Supermarket Syysuinnit Rajamäen uimahallissa valtioneuvoston pandemiaohjeistuksien mukaisesti. Maskit olivat tämän vuoden kisojen erikoispiirre, ja niitä suositeltiin käyttämään.

Uimareilla oli jo ollut ikävä uintikisoja, ja tulosten perusteella harjoittelukauden keskeytyminen ei ollut häirinnyt hyvää edistymistä uintiurheilussa.

Uintikisoihin saapui uimaseuroja Kirkkonummi–Heinola–Kouvola-akselilta, ja kisat olivat kovatasoiset, sillä maajoukkueuimareitakin oli saapunut ottamaan harjoitusstartteja. Ensimmäisiä starttejaan ottavien onnistumiset ovat kisakatsomossakin lähes parasta antia. Myös masters-uimarit kokeilivat rajojaan.

Nurmijärven Uinnin uimareista mitaleille uivat: Aino Koskelo, Lotta Äijälä, Tiina Kämäräinen, Nina Saarimaa, Mari Murto, Hanna-Mari Kuisma, Viivi Heikkinen, Max Wiksten, Alex Wiksten, Aaron Tikkanen, Kasper Borremans, Mette Borremans, Hertta Katajisto ja Hugo Virtanen.

Syysuinneissa koettiin myös historiallisia hetkiä.

Nurmijärven Uinti järjesti lauantaina myös ensimmäistä kertaa räpyläuintikilpailut, joista oli heti saavutuksena Suomen ennätyksiä kahdelle Nurmijärven Uinnin räpyläuimarille.

Nina Sundberg ui Suomen ennätykset C- ja B-ikäisissä 50AP ja 50SF. Juho Herva ui Suomen ennätykset C-ikäisissä 50AP ja 50SF sekä C- ja B-ikäisissä 50BF.

Lisäksi Tiia Kuisma ui henkilökohtaiset ennätykset 50AP ja 50SF.

– Laji on suhteellisen nuori ja Suomeen laji onkin rantautunut vasta 1970-luvulla. Räpyläuinti kuuluu kansainvälisen sukeltajaliiton (CMAS) alaisuuteen ja Suomessa laji on Sukeltajaliiton alainen laji. Räpyläuinnissa tarvitaan mono- ja/tai stereoräpylät, uimalasit ja maski ja otsasnorkkeli, kertoo valmentaja Tomi Kuisma ja jatkaa avaamalla nyt uitujen Suomen ennätysten lajikoodien merkityksiä.

AP eli apea: pinnan alla tapahtuva 50 m:n sukellus henkeä pidättäen ilman paineilmalaitetta ja snorkkelia

SF eli surface: pinta- eli räpyläuinti, jossa käytettävä snorkkelia

BF eli Bifins: pinta- eli räpyläuinti, jossa käytetään stereoräpylöitä.

B-ikäinen: 16–17-vuotiaat, C-ikäinen: 14–15-vuotiaat