Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Arttu Wiskarin ravintola tarjoaa apua muistisairaalle seniorille Espoonlahdessa, kampanja haastaa muut yritykset tekemään saman – "Arvokkaan vanhuuden teemaa ei voi korostaa liikaa"

Espoolaisen muusikon ja yrittäjän Arttu Wiskarin ravintola on ryhtynyt muistisairaan vanhuksen seniorikummiksi.

Kummitoiminnan tarkoituksena on tuoda avuntarpeessa oleville vanhuksille seuraa sekä hoiva-apua arjen askareisiin.

Muistisairauden läheltä kokenut ja aiheesta myös hittikappaleidensa sanoituksia kirjoittanut Wiskari on 21. syyskuuta vietettävän Alzheimer-päivän hengessä aloittanut paikallisen muistisairaan vanhuksen yrityskummina, kertoo Kotona Asuen Seniorihoiva tiedotteessa.

Suomessa on jo noin 200 000 muistisairasta, Wiskari muistuttaa.

– Omalle Wiskarila-ravintolalleni on sydämen asia toimia vuoden ajan yrityskummina yhdelle Espoonlahden alueen muistisairaalle vanhukselle, joka on seuran, virkistäytymisen, hoivan ja turvan tarpeessa, mutta aiemmin ollut tällaisen avun ja tuen ulottumattomissa, Wiskari sanoo.

Wiskari on yksi ensimmäisistä seniorikummitoimintaan mukaan lähteneistä yrittäjistä.

Toimintaan osallistuvat yritykset tarjoavat paikallisille vanhuksille eri mittaisia kummipaketteja, joissa sama koulutettu hoivanantaja viettää vanhuksen kanssa viikoittain kolme tuntia.

– Arvokkaan vanhuuden teemaa ei voi korostaa liikaa. Kotona Asuen Seniorihoivan käynnistämä kummitoiminta on yrityksille tervetullut mahdollisuus osoittaa arvomaailmansa sekä vastuunsa ympäröivästä yhteiskunnasta. Kannustan kaikkia yrityksiä lähtemään toimintaan mukaan, toteaa Wiskari.

Seniorikummitoiminta on suunnattu vanhuksille, jotka asuvat omassa kodissaan tai kunnallisessa hoivakodissa ja tarvitsisivat enemmän sosiaalisia kontakteja tai tukea arjessa pärjätäkseen.

Jopa joka kolmas vanhus kokee tutkimusten mukaan yksinäisyyttä sekä vaikeuksia saada tarvitsemaansa apua, seuraa ja virkistäytymistä arjessa, sanoo Kotona Asuen Seniorihoivan toimitusjohtaja Olli Houttu.

– Seniorikummitoiminnan tarkoituksena on haastaa paikalliset yritykset luomaan kanssamme maailmaa, jossa kukaan ei joudu vanhenemaan yksin ilman arvokkuuden tunnetta, Houttu toteaa.

Wiskarila-ravintolan kummiseniorin kuulumisia voi vuoden aikana seurata Wiskarilan ja Kotona Asuen Seniorihoivan sosiaalisen median kanavissa.

Syyskuu on maailman Alzheimer-kuukausi ja 21. syyskuuta vietettävä maailmanlaajuinen Alzheimer-päivä aloittaa Suomessa valtakunnallisen muistiviikon.