Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aleksis Kivi liittyi Twitteriin – tiliä ylläpitää julkisuudesta tuttu henkilö

Seitsemän veljeksen 150-vuotisjuhlaa on vietetty helmikuusta alkaen, jolloin tuli kuluneeksi 150 vuotta siitä, kun Suomalaisen Kirjallisuuden Seura julkaisi Seitsemän veljestä -romaanin ensimmäisen vihkon.

Juhlinta ottaa vauhtia kohti Aleksis Kiven päivää ja nyt Nurmijärven kunta on kutsunut Twitteriin itsensä Aleksis Kiven.

Kivi kommentoi Twitterissä nykymenoa 11. lokakuuta eli Aleksis Kiven päivään asti. Hän aikoo käsitellä twiiteissään myös juhlavuoden päähenkilöiden, seitsemän veljeksen, omaa matkaa lukutaitoon.

– Nurmijärven kunta kutsui kotipitäjän ylpeyden aiheen rikastuttamaan somekeskusteluja ja innostuttamaan suomalaisia jälleen lukemaan. Juhlavuoden kantavina teemoina ovat lukutaito ja lukuinto sekä pölyjen puhaltaminen Aleksis Kiven klassikkoteoksen ympäriltä. Vuoden aikana Jukolan veljekset ovatkin jo muun muassa seikkailleet somedraamassa ja moottoritien ylittävä valotaideteos on siteerannut Kiven teosta seitsemän vuorokauden ajan, Nurmijärven kunnan viestintäpäällikkö Teemu Siltanen kertoo.

Aleksis Kiven ensimmäiset sanat Twitterissä olivat: ” Minä elän!”. Hänen tilinsä löytyy @AleksisKivi1-nimellä.

Todellisuudessa Aleksis Kiven tiliä ylläpitää julkisuudesta tuttu henkilö, joka paljastetaan 10.10. Nurmijärvellä Aleksis Kiven päivän juhlassa.

Lue lisää Aleksis Kiven päivän juhlasta myöhemmin Nurmijärven Uutisista

Muokattu 18.9. klo 9.17. Väärinpäin keikahtanut kuva poistettu jutusta.