Yksinyrittäjien koronatukea vielä haettavissa – hakuaikaa kuun loppuun

Kuvituskuva.

Nurmijärven kunta muistuttaa nyt, että yksinyrittäjillä on vielä mahdollista hakea tukea koronapandemian aiheuttamiin tulonmenetyksiin. Mikäli yksinyrittäjä ei ole vielä hakenut tukea, sen voi vielä tehdä 30.9.2020 asti.

Tukirahaa on vielä jaossa runsaasti, vaikka kunnan tiedotteessa muistutetaan, että yli 90 prosenttia tähän mennessä tulleista hakemuksista on saanut myönteisen päätöksen.

Yksinyrittäjän avustuksessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Niitä voivat olla esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut toimistomenot.

Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää.

Avustettavien kulujen pitää olla syntynyt 16.3.–30.8.2020 välillä.

Yksinyrittäjätukea voi saada yksin taloudellista toimintaa harjoittava, Suomessa toimiva päätoiminen yrittäjä, jolla ei hakemushetkellä ole palkattua tai lomautettua työvoimaa. Avustuksen edellytyksenä on, että yritystoiminta on päätoimista.

Yksinyrittäjän avustuksessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta.

Tuen hakijan kannattaa hankkia itselleen ennen hakemuksen täyttämistä yrityksensä tilinpäätös vuodelta 2019 / viimeisin tilinpäätös tai veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus tai selostus, että yritystoiminta aloitettu 1.1.2020 jälkeen.

Lisäksi tulee olla jäljennökset kirjanpidosta ja / tai tiliotteista ajalta 1.1.2020 – viimeisin mahdollinen ajankohta, sen todentamiseksi, miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet 2020. Liitteillä tulee osoittaa, että myynti on laskenut 16.3.2020 jälkeen yli 30 %.

Tuen hakijalta edellytetään myös mahdollisimman tuoretta verovelkatodistusta (vähintään 15.4. jälkeen päivätty). Mikäli yrityksellä on verovelkoja, tarvitaan verottajan hyväksymä maksusuunnitelma tai kuvaruutukaappaus todisteeksi siitä, että sitä on verottajalta haettu. Liitteet tulee olla joko pdf- tai yleisimpien kuvatiedostojen formaateissa.

Lisätietoja yksinyrittäjän tukihausta sekä linkin itse hakulomakkeelle löydät Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Keuken sivuilta https://www.keuke.fi/ajankohtaista/yksinyrittajatuki/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.