Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rajamäen ja Kirkonkylän merkittävät asemakaavan muutokset etenevät

Asemakaavan muutokset Rajamäen keskustassa, Rajakaaren ja yläaste-lukion alueella sekä Kirkonkylän Toreenin korttelissa etenevät.

Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus päätti asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti hyväksyä Rajakaarta ja Seitsemän veljeksen koulua koskevan asemakaavan muutosehdotuksen ja asettaa suunnitteluaineiston nähtäville 30 päivän ajaksi.

Aiemmassa käsittelyvaiheessa kunta sai asemakaavan muutosluonnoksesta seitsemän lausuntoa.

Kunnanhallitus päätti myös niin ikään asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti hyväksyä Kirkonkylän Toreeni II:ta koskevan asemakaavan muutosluonnoksen ja tonttijaon muutoksen sekä asettaa suunnitteluaineiston nähtäville 30 päivän ajaksi.

Kyseinen asemakaavan muutos liittyy Rajamäentien, Raalantien ja Sairaalantien väliselle alueelle suunnitteilla olevaan liikerakennukseen, johon tulee Lidl ja Tokmanni.

Asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelman nähtävillä ollessa siitä saatiin kolme lausuntoa ja yksi mielipide.

Saapuneessa mielipiteessä tuotiin esiin liikenteen melun haitat sekä risteysjärjestelyjen vaikutus niihin ja toivottiin kiertoliittymän rakentamista pikaisesti.