Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelti kolisee tiuhaan parkkialueilla – Lommoja ehkäisevää simppeliä konstia käyttää kuitenkin vain joka neljäs autoilija

Pelti rytisee pysäköintitilanteissa. Kolme viidestä suomalaisesta kertoo, että on saanut kolhun autoonsa parkkialueella, ilmenee Autoklinikka-yhtiöt Oy:n teettämästä kyselystä.

Miehistä 68 prosenttia ja naisista 51 prosenttia on saanut kolhun pysäköintialueella. Vakuutusyhtiöiden tietoon tulee vuosittain yli 40 000 parkkipaikoilla sattunutta vahinkoa, ja niiden osuus on lähes puolet kaikista liikennevahingoista.

Autoklinikka nostaa tiedotteessaan esiin yksinkertaisen konstin, jolla onnettomuuksia voi vähentää pysäköidessä.

– Auto kannattaa pysäköidä aina keula lähtösuuntaan. Tämä vaatii pysäköintialueelle saavuttaessa parkkiruutuun peruuttamista tai mahdollisuuksien mukaan ajamista tyhjän ruudun läpi. Vastapainona ruudusta poistuminen taas on sitten tuntuvasti helpompaa ja turvallisempaa, Pentti Oksanen Autoklinikalta muistuttaa.

Vain joka neljäs kertoo parkkeeraavansa säännöllisesti auton menosuuntaan.

Kustannusten kannalta se kuitenkin kannattaisi, sillä esimerkiksi vakuutusyhtiöiden vahinkotilastojen mukaan yli puolessa parkkipaikalla sattuneista vahingoista korjauskustannukset ovat yli tuhat euroa.

Vähän yli viidennes kyselyyn vastanneista kertoo, että heillä on autossaan korjaamaton lommo.

Aiemmin Autoklinikka on järjestänyt Kansallisena pysäköintipäivänä Taskuparkin SM-kisat.

– Koronatilanteen vuoksi kisat pitävät nyt vuoden tauon, mutta palaavat toki jälleen ensi vuonna, Oksanen sanoo.

Pysäköintipäivää vietetään 4. lokakuuta.

Autoklinikan sähköiseen kyselyyn vastasi noin tuhat suomalaista, jotka käyttävät autoa vähintään satunnaisesti.