Nurmijärvellä kolme uutta koronavirustartuntaa – "Viikonlopun aikana selvä piikki"

Keusoten alueella koronavirustestejä tehdään muun muassa Järvenpään Justin autokaistalla. Sauvo Jylhä

Riikka Jokinen

Nurmijärvellä on todettu viikonlopun aikana kolme uutta koronavirustartuntaa.

Tartuntoja on todettu sunnuntaihin 20. syyskuuta mennessä yhteensä 83. Vielä perjantaina, 18. syyskuuta, tartuntojen määrä oli 80.

Kaikkiaan Keusoten alueella on todettu sunnuntaihin mennessä 431 koronavirustartuntaa. Tartunnoista 139 todettu Järvenpäässä, 91 Hyvinkäällä, 80 Tuusulassa, 28 Mäntsälässä ja 10 Pornaisissa.

Kokonaisuudessaan viime viikonlopun aikana Keusoten alueella on todettu runsaasti koronatartuntoja ja joukkoaltistumisia.

Eniten tartuntoja on ollut viikonlopun aikana Hyvinkäällä, Tuusulassa ja Järvenpäässä, yhteensä kolmetoista (13) uutta tartuntaa.

– Viikonlopun aikana tartuntamäärissä on selvä piikki edellisiin viikkoihin verrattuna. Lisäksi viikonlopun aikana on korona-altistumisten vuoksi asetettu karanteeniin yli sata henkilöä, kertoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Tartuntoja ja altistumisia tapahtuu Keusoten mukaan tällä hetkellä eniten joukkotilaisuuksissa, joukkuepeleissä ja perhejuhlissa, joiden osallistujamäärä on suuri sekä ulkomaan matkoilla.

– Suosittelemme suurta harkintaa juhlien ja suurten kokoontumisten järjestämistä juuri nyt. Koronavirus on aktiivinen keskuudessamme, tarkentaa Laitinen-Parkkonen.

Viikonlopun aikana tiedotettiin esimerkiksi Tuusulan Hyrylän koululla tapahtuneesta koronavirusaltistumisesta.

Keusoten mukaan koulun henkilökuntaan kuuluvalla on todettu koronavirustartunta. Tämän seurauksena yhteensä 36 kahdeksannen ja yhdeksännen luokan oppilasta ja seitsemän koulun henkilökuntaan kuuluvaa on asetettu kotikaranteeniin.

Oppilaat ja henkilökunta ovat altistuneet 15.–17. syyskuuta välisenä aikana.

Keusotesta muistutetaan myös, että on tärkeää välttää liikkumista oireisena yleisillä paikoilla, työpaikoilla tai harrastuksissa.

Hyvän käsi- ja yskimishygienian noudattaminen ja etäisyyksien pitäminen muihin on helpoin tapa ennaltaehkäistä tartuntoja.

– Mikäli etäisyyden pitäminen ei onnistu, suosittelemme maskin käyttöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.