Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lisätietoa Nurmijärven ammuskelusta: Miesten välienselvittely johti ampumiseen, poliisi takavarikoi useita aseita

Nurmijärven Kirkonkylässä sunnuntaina 13. syyskuuta tapahtuneen ampumisvälikohtauksen taustalla oli miesten välienselvittely, tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

Ampuminen tapahtui keskustassa sijaitsevan ravintolan edustalla iltaseitsemän aikaan.

Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa neljän miehen muodostaman seurueen ja vanhemman miehen välisestä välienselvittelystä, joka johti lopulta ampumiseen.

Poliisin saavuttua paikalle vastaan käveli ontuva mies. Pian selvisi, että häntä oli ammuttu. Heti tämän jälkeen selvisi, että kaikki ampumiseen epäillyt neljä henkilöä olivat ehtineet jo poistua paikalta ennen partion saapumista.

– Paikalla olleet ovat kertoneet poliisille, että neljän hengen miesseurueelle ja vanhemmalle miehelle oli tullut riitaa ravintolan sisällä ja riita oli edennyt tuulikaapissa käsirysyksi. Tämän jälkeen tilanne oli edennyt laukauksiksi ravintolan ulkopuolella, kertoo tutkinnanjohtaja Rauno Jämsä Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Jämsän mukaan tilanteesta ei aiheutunut sivullisille vaaraa.

Vaikka poliisit tekivät tapahtumapaikalla tiedustelua epäiltyjen henkilöiden selvittämiseksi, jäivät epäillyt tässä vaiheessa poliisille tuntemattomiksi.

Jälkeenpäin poliisi on saanut selvitettyä kaikki ampumiseen liittyvät epäillyt henkilöt, ja lähes kaikki heistä on saatu kiinni.

– Kaksi epäillyistä on vangittu. Kolmas epäilty on myös tavoitettu ja kuulusteltu. Neljättä epäiltyä poliisi ei vielä ole tavoittanut, Jämsä kertoo.

– Kiinniottojen yhteydessä poliisi on takavarikoinut epäiltyjen hallusta useampia käsiaseita, Jämsä jatkaa.

Jämsän mukaan selvityksen alla on edelleen muun muassa se, tunsivatko tapahtumaan osalliset toisensa entuudestaan.

Poliisi tutkii tapausta rikosnimikkeillä tapon yritys, vaaran aiheuttaminen, ampuma-aserikos ja pahoinpitely. Tapauksen esitutkinta on vielä kesken.

Kirkonkylässä tapahtui elokuun lopulla ammuskelu myös Myllykukon huoltoaseman pihalla. Tuolloin kyseessä oli kahden seurueen välinen riita, joka kärjistyi ampumiseen.

Rauno Jämsän mukaan ravintolan edustalla tapahtuneella ampumisvälikohtauksella ei ole tekemistä Myllykukon pihan tapahtumien kanssa.

Päivitetty 21.9. klo 9.55. Lisätty lisätietoja poliisilta.