Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aikaisemmin Tallinnan ja Tukholman välillä ajanut Tallink Siljan Victoria I käväisi viikonloppuna Maarianhaminassa ja vei matkustajansa Helsingistä päiväksi osallistumaan suosittuihin Ahvenanmaan Sadonkorjuujuhliin. Reissu antoi samalla mahdollisuuden tutustua laivaan.

Victoria I valmistui vuonna 2004 suomalaiselta Aker Finnyardsin telakalta, ja se on siis kovasti samankaltainen kuin sisaraluksensa Romantika. Nimensä Victoria I on saanut prinsessa Victorian mukaan. Alus sai nimensä perään ykkösen, koska Viron laivarekisterissä oli jo samanniminen huvialus. Victorian kummi on Iloon Wikland, joka on ruotsinvirolainen kuvataitelija ja hänet tunnetaan erityisesti Astrid Lindgrenin kirjojen kuvittajana.

Tallinkin ja Silja Linen laivoista 10 on rakennettu Suomessa, kunhan Raumalla valmistumassa oleva MyStar aloittaa liikennöinnin Helsinki-Tallinna reitillä. MyStar -aluksen juhlallista kölinlasku-seremoniaa vietettiin Rauman telakalla viime perjantaina. Seremoniassa kölin alle laitettiin suomalaiset ja virolaiset kolikot tuomaan onnea rakennusvaiheeseen ja tuleville risteilyille.

Sadonkorjuutapahtumasta johtuen otimme laivalle mukaan oman auton. Laivalle ajaminen oli helppoa, lastaus ja purku tapahtuivat nopeasti. Tällä reissulla autokannelta puuttuivat rekka-autot, joten se selittää osan sujuvasta liikenteestä.

Victoria I on erittäin siisti ja ajattoman oloinen. Laivalla oli runsaasti asiakkaita, mutta tilaa oli silti noudattaa korona-välejä. Tax-free ja vaatemyymälä olivat avaria ja esillä oli runsaasti uutuustuotteita. Tuliaisia tarttuikin mukaan.

Monet laivan ohjetekstit olivat vain venäjäksi, viroksi, ruotsiksi ja englanniksi, ilmeisesti Tallinna – Tukholman linjan peruja, mutta suomenkieliset tekstit ilmaantuvat ohjeisiin aikaa myöten. Hytin televisiossakin näkyivät vielä vain Viron ja Ruotsin kanavat.

Tallinkin Victoria I aloittaa uutuustuotteena yhden yön risteilyt Helsingistä perjantaisin ja lauantaisin vain Suomesta lähteville matkustajille. Laiva seisoo yön yli Tallinnan satamassa, mutta laivalta ei pääse poistumaan, eikä Tallinnasta oteta myöskään uusia matkustajia.

– Näille risteilyille myydään matkoja vain Suomesta lähteville asiakkaille, eli laivalle ei oteta ollenkaan reittimatkustajia Tallinnasta. Tämä syksyn uutuus on siis Suomesta lähtevien matkustajien oma risteilytuote. Victoria I on erittäin sympaattinen laiva ja sen ravintola- ja ostostarjonta on kattava, sanoo Tallink Siljan toimitusjohtaja Margus Schults.

Laiva lähtee Helsingin Länsiterminaali T1:stä illalla viiden aikoihin ja palaa takaisin seuraavana päivänä vajaan vuorokauden risteilyn jälkeen. Risteilyt aloitetaan perjantaina 25.9.2020 ja ne jatkuvat tämän hetkisen tiedon mukaan maaliskuun 2021 loppuun asti.