Koronavirukseen sairastunut osallistui useisiin harjoituksiin Klaukkalan jäähallilla – lähes sata altistunut

Klaukkalassa tehdään nyt aktiivisesti koronatestejä. Riikka Laine

Riikka Jokinen

Klaukkalassa on todettu useita joukkoaltistumisia koronavirukselle jääkiekkoharrastuksessa. Asiasta tiedottaa Keusote.

Altistumiset ovat tapahtuneet Klaukkalan jäähallilla lasten ja nuorten jääkiekkoharjoituksissa sekä muussa seuratoiminnassa. Altistuneiden määrä nousee lähelle sataa henkilöä.

Keusoten tietojen mukaan koronavirukseen sairastunut henkilö on ollut Klaukkalan jäähallilla maanantaina 14. syyskuuta ryhmien U13, U14 ja maalivahtien harjoituksissa, tiistaina 15. syyskuuta ryhmän U13 harjoituksissa ja U14 vanhempainillassa sekä perjantaina 18. syyskuuta innostumisvaiheen joukkueen harjoituksissa.

Keusoten kuntayhtymä jäljittää tunnistettavissa olevat lähitapaukset, ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja asettaa altistuneet karanteeniin.

– Tapauksen tartuntaketjut jäljitetään huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.

Myös Kurra Hockey ry tiedotti maanantaina joukkoaltistumisista.

Samalla seura kertoi, että Kurran U13- ja U14-joukkuetoiminta on keskeytetty viranomaisten päätöksestä.

Klaukkalan jäähallilla kyseisenä aikana olleiden toivotaan seuraavan tarkemmin vointiaan ja hakeutuvan koronavirustestiin, jos ilmenee lieviäkin oireita. Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Nurmijärven kunta puolestaan pyytää karanteeniin asetettujen lasten huoltajia olemaan välittömästi yhteydessä lapsen koulun rehtoriin, jotta koulu voi järjestää lapsen opetuksen karanteenin aikana.

Kunta myös muistuttaa myös muita lapsia ja huoltajia siitä, että koulun lähiopetukseen tullaan vain täysin terveenä.

Keusoten mukaan joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen.

– Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja jos turvavälien pitäminen ei onnistu, käyttää kasvomaskia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.