Jätepisteiden siivottomuus puhuttaa Nurmijärvellä – ylläpidosta vastaava Rinki saanut palautetta etenkin yhdestä paikasta

Jätteet: Etenkin Klaukkalassa on keskusteltu paljon jätepisteen siivottomuudesta.

Jätepisteiden siivottomuus nousee Nurmijärvellä esiin aika ajoin, ja varsinkin Klaukkalan S-marketin ekopisteen siivottomuutta on puitu viime aikoina useita kertoja. Pisteellä on ollut ongelmana niin keräyssäiliöiden täyttyminen kuin sinne kuulumattomien jätteiden tuonti.

Jätepisteiden ylläpidosta vastaavan Ringin aluepäällikkö Jari Koivunen kertoo, että myös heille on tullut eniten palautetta Klaukkalan S-marketin ekopisteeltä. Koivusen mukaan palautteen määrään vaikuttaa varmasti myös käyttäjämäärä, sillä pisteellä on selvästi eniten käyttäjiä.

– Suuren volyymin takia tällä ekopisteellä on puristimet kuitu- ja muovipakkauksille. Puristin vastaa vetoisuudeltaan noin 50 tavallista säiliötä. Valitettavasti kartonkipuristimessa onkin ollut toiminnan kanssa ongelmia, mikä näkyy materiaalikertymien myötä heti sotkuina.

Koivusen mukaan siivottomuutta on omalta osaltaan pyritty helpottamaan puristimen korjauksen lisäksi lisäämällä pisteelle toinen lasi- ja metallisäilö, koska niitä materiaaleja on tuotu pisteelle tavallista enemmän.

– Nyt pisteelle kuulumattomien materiaalien osalta tilanne onkin onneksi jo hiukan rauhoittunut.

Koivunen myöntää, että siivottomuus on Ringille iso kuluerä. Eri puolilla Suomea siivottomuutta on saatu kuriin kameravalvonnalla, mutta Koivusen mukaan heillä ei ole sellaista suunnitteilla.

– Kameravalvonnan järjestäminen on Ringille haasteellista, koska emme omista ekopisteiden alueita ja henkilötietosuoja on meille erittäin tärkeä asia, Koivunen sanoo ja myöntää, että yhtiön ei auta kuin tiivistää siivousrytmejä ja käydä tarvittaessa tekemässä ylimääräisiä siivouksia.

Muutama toive on myös asiakkaille.

– Kesällä Klaukkalassa puristimen oltua pois toiminnasta olisikin ollut suotavaa, että asukkaat olisivat käyttäneet väliaikaisesti 200 metrin päässä sijaitsevaa Lidl:n yhteydessä olevaa Rinki-ekopistettä, niin olisimme välttäneet pahimmat sotkut.

– Mikäli jostain syystä materiaalia ei voi muutenkaan laittaa säiliöön, jos se on esimerkiksi liian suuri syöttöaukkoon nähden, ei sitä jätetä myöskään säiliön ulkopuolelle. Materiaalit tyhjennetään yli neljän metrin korkeuteen, eikä kuski saa niitä sinne heiteltyä. Muutoinkin toivomme, että ekopisteelle tuodaan vain sinne kuuluvia materiaaleja ja muissa tilanteissa käytetään jäteaseman vastaanottoa.

Palautetta voi antaa Ringin asiakaspalveluun: puh. 0800 133 888 (ark. klo 7–21, la klo 9–18), asiakaspalvelu@rinkiin.fi tai rinkiin.fi/ekopistepalaute

Yhdeksällä pisteellä jatketaan

Ringillä on yhdeksän ekopistettä Nurmijärvellä.Määrää ei ole Koivusen mukaan tarkoituksena lähteä muuttamaan, vaikka toiveita pisteiden lisäämisestä on mm. Klaukkalassa esitetty. Myös Rajamäeltä vähennettiin heinäkuussa yksi piste Tornitien päiväkodin väistötilojen paikalta, mutta uutta ei Koivusen mukaan ole nyt suunnitteilla.

– Odotamme uuden jätelain ja pakkausasetuksen vaikutusta verkostoon. Valitettavasti niiden julkaisu on siirtymässä eduskunnan kiireiden takia kevääseen, Koivunen kertoo.

Koivusen mukaan Nurmijärven ekopisteille ja jokaiselle jakeelle on haettu vuosien aikana yksilölliset tyhjennysrytmit ekopisteittäin ja jakeittain. Tarvittaessa rytmiä tai säiliöiden määrää muutetaan ekopisteillä tilan ja lupien niin salliessa. Tänä vuonna Rinki onkin mm. jo Klaukkalan S-marketin lasi- ja metallisäiliöiden lisäksi lisännyt Klaukkalan Lidlin, Röykän, Herusten ja Lopentien ekopisteille uudet kartonkisäilöt. Lisäksi Haikalan Alepan ekopisteelle on lisätty kartonti- ja metallisäilö, koska jätteiden määrät ovat lisääntyneet.

–  Tyhjennykset punnitaan, joten tiedämme täyttöasteet tyhjennysten yhteydessä. Ympäristön kannalta tyhjien tai reilusti vajaiden säiliöiden tyhjennys ei ole kuitenkaan tavoitteellista, Koivunen sanoo ja tarkentaa, että tarkoituksena ei ole suinkaan tyhjentää ihan täysiä säiliöitä, vaan Rinki pyrkii siihen, että niissä olisi aina tilaa tuoda lisää kierrätykseen kelpaavaa materiaalia.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut