Merivartiosto löysi kuvitteellisen henkilön, jolla oli aito henkilötunnus

Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö on saanut valmiiksi törkeää väärennystä koskevan rikoskokonaisuuden tutkinnan. Epäiltyjen rikollisten jäljille päästiin aiemmin keväällä Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikön normaalin päivittäisrikostutkinnan aikana tekemien havaintojen kautta, kerrotaan Suomenlahden merivartioston tiedotteessa.

Tapauksen yhteydessä väärennettyä henkilöllisyysasiakirjaa käyttämällä luotiin viranomaisen ylläpitämään julkiseen rekisteriin kuvitteellisiin tietoihin perustuva henkilöllisyys, aikaansaatiin aito henkilötunnus ja annettiin vaikutelma, että kyseinen henkilö nauttisi EU-kansalaiselle kuuluvia vapaan liikkuvuuden ja oleskelun oikeuksia. Suomenlahden merivartiosto on tehnyt tapauksen tutkinnassa tiivistä yhteistyötä Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa.

Asiaa on tutkittu muun muassa rikosnimikkeillä törkeä väärennys, törkeä petoksen yritys ja rekisterimerkintärikos. Rikoksista epäillään kahta mieshenkilöä, joista toinen on Ukrainan ja toinen Viron kansalainen. Molemmat henkilöt on vangittu tapauksen johdosta. Asiassa on tarkoitus nostaa syytteet syyskuun aikana.

Viime vuonna Rajavartiolaitos paljasti väärennyshankkeen, jossa mieskaksikko tehtaili verkkoon eri maiden passeja ja ajokortteja.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut