Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan koronatapauksessa kolme uutta jatkotartuntaa – noin 30 uutta altistunutta

Klaukkalan koronatapauksessa on todettu kolme uutta jatkotartuntaa, tiedottaa Keusote.

Uudet koronavirustartunnat liittyvät aikaisemmin ilmoitettuun, Klaukkalan jäähallilla ilmi tulleeseen tartuntaketjuun. Jatkotartunnat ovat tapahtuneet seuratoiminnassa.

Keusoten mukaan nyt koronavirukseen sairastunut henkilö on ollut mukana toimihenkilönä lauantaina 19. syyskuuta Kurran U8–U10-joukkueen pelissä.

– Koronavirukseen altistuneita selvitetään ja paikallaolo tarkastetaan yksilökohtaisesti, tiedotteessa kerrotaan.

Altistuneita on noin 30. Terveysviranomainen ottaa yhteyttä altistuneisiin henkilökohtaisesti.

Keusote tiedotti alun perin maanantai-iltana, että Klaukkalassa noin sata henkilöä on altistunut koronavirukselle Klaukkalan jäähallilla.

Altistumiset tapahtuivat lasten ja nuorten jääkiekkoharjoituksissa sekä muussa seuratoiminnassa.

Koronavirukseen sairastunut henkilö oli Klaukkalan jäähallilla maanantaina 14. syyskuuta ryhmien U13, U14 ja maalivahtien harjoituksissa, tiistaina 15. syyskuuta ryhmän U13 harjoituksissa ja U14 vanhempainillassa sekä perjantaina 18. syyskuuta innostumisvaiheen joukkueen harjoituksissa.

Keusote muistuttaa edelleen, että mikäli kuntalainen epäilee altistuneensa koronavirukselle, hänen tulee seurata terveydentilaa aktiivisemmin, välttää liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena.

– Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Keusoten nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Kaikkiaan Nurmijärvellä on todettu tiistaihin 23. syyskuuta mennessä 88 koronavirustartuntaa.

Päivitetty 23.9. kello 19.30 Keusoten alkuperäisessä tiedotteessa ollut virheellinen tieto siitä, että koronavirukseen sairastunut olisi ollut mukana pelissä toimitsijana. Hän oli mukana toimihenkilönä.