Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juulia Kataja tuli SB-Prohon ottamaan koppeja – salibandyliigaa pelataan nyt uudella nimellä

Nurmijärveläinen SB-Pro on edelleen salibandyn hallitseva naisten Suomen mestari, sillä viime kausi tyssäsi koronan vuoksi juuri ennen pudotuspelien alkua. Pari viikkoa sitten ensi kertaa pelatussa Super Cupissa viime kauden cup-mestari SB-Pro voitti keväällä paalupaikalta pudotuspeleihin lähdössä olleen Porvoon Salibandyseuran 5–4, vaikka porvoolaiset johtivat ensimmäisen erän jälkeen jo 3–0.

Kauden ensimmäisen pystin nurmijärveläisille torjui riihimäkeläismaalivahti Juulia Kataja, 19, joka siirtyi SB-Pron riveihin pelattuaan viime kauden EräViikingeissä. Jo sitä ennen hän ehti pelata liigaa sekä Lahden Pelicansissa että Hämeenlinnan Steelersissä, missä hän pelasi ensimmäisen liigapelinsä jo 15-vuotiaana.

– Oli kiva päästä nyt SB-Prossa heti pelaamaan iso peli. Sellaisia ei ole urallani pahemmin ollut.

SB-Pron monivuotinen luottovahti Tiltu Siltanen siirtyi Ruotsin Malmöhön, samoin kuin alakerran toinen tukipilari, puolustaja Silja Eskelinen. Ykköstorjujan paikka on SB-Prossa siis nyt auki. Ira Moilanen on jo sekä toissa että viime kaudella tuurannut Siltasta moneen otteeseen mainiosti. Nyt Kataja haastaa Moilasen taisteluun Siltasen jättämistä suurista saappaista.

– Aika tasoissa ollaan Iran kanssa. Varmasti tulemme pelaamaan melko tasavertaisesti, Kataja uskoo.

Katajalla on pituutta 182 senttiä, joten maalinsuulla löytyy peittoa.

Aika tasoissa ollaan Iran kanssa.

Juulia Kataja

– Mutta pitkät jalat verottavat ketteryydestä. Sitä puolta pitää eniten kehittää. Maalivahtivalmentaja Toni Variksen kanssa olemme muutenkin yrittäneet miettiä, miten koostani saisi kaiken irti.

SB-Pron vieraana kotiavauksessa tulevana keskiviikkona on nimenomaan Katajan viime kauden seura EräViikingit.

– SB-Pron menestyksen ohella itselläni on päätavoitteena viime keväältä vuodella eteenpäin siirtyneet U19-tyttöjen MM-kisat.

Kokenein kaarti Siltasta, Eskelistä, Heidi Lirkkiä (lopetti) ja Jenni Rautasta (siirtyi ÅIF:ään) lukuun ottamatta jatkaa SB-Prossa. Katajan ohella uusista nimistä odotetaan paljon eritoten SPV:stä siirtyneeltä keskushyökkääjä Jenina Hämäläiseltä ja EräViikingeistä tulleelta laitahyökkääjä Aino Tuokkolalta.

Yhden Sveitsin-kauden jälkeen Nurmijärvelle palanneen puolustaja Emma Itäsen taitotasoa ei tarvitse arvuutella. Plussaa on myös Anu Raatevaaran paluu takalinjoille koko viime kauden kestäneen polvivammatauon jälkeen.

Kolmatta liigakauttaan pelaava 19-vuotias keskushyökkääjä Meri-Helmi Höynälä on alkukaudesta saanut laidoilleen Tuokkolan ja Aada Isometsän. Koossa on todellinen ”nallipyssyketju”, jolta myös päävalmentaja Aki Vilander odottaa paljon.

– Etenkin hyökkäyksen osalta meillä on muutenkin jopa paremmat palikat kuin viime kaudella, näkee Vilander, joka sai viime keväänä tiimiinsä fysiikkavalmentajaksi Jari ”Aadan isä” Isometsän.

Liiga-avauksessa Oulussa viikko sitten SB-Pro antoi taas alussa vastustajalle kolme eteen. Siitä Pro ei enää kunnolla toipunutkaan, ja tappiosarakkeeseen tuli heti tahra numeroin 6–5.

– Emme ole minun aikanani vielä pelanneet yhtään ehjää kokonaista peliä, toteaa toista kauttaan SB-Prota valmentava Vilander.

– Siinä meillä on tekemistä.

Arkadia-hallissa keskiviikkona 30.9. kello 18.30 F-liigan naisten tasolohko A:n ottelu SB-Pro - EräViikingit.