Juulia Kataja tuli SB-Prohon ottamaan koppeja – salibandyliigaa pelataan nyt uudella nimellä

Nurmijärveläinen SB-Pro on edelleen salibandyn hallitseva naisten Suomen mestari, sillä viime kausi tyssäsi koronan vuoksi juuri ennen pudotuspelien alkua. Pari viikkoa sitten ensi kertaa pelatussa Super Cupissa viime kauden cup-mestari SB-Pro voitti keväällä paalupaikalta pudotuspeleihin lähdössä olleen Porvoon Salibandyseuran 5–4, vaikka porvoolaiset johtivat ensimmäisen erän jälkeen jo 3–0.

Kauden ensimmäisen pystin nurmijärveläisille torjui riihimäkeläismaalivahti Juulia Kataja, 19, joka siirtyi SB-Pron riveihin pelattuaan viime kauden EräViikingeissä. Jo sitä ennen hän ehti pelata liigaa sekä Lahden Pelicansissa että Hämeenlinnan Steelersissä, missä hän pelasi ensimmäisen liigapelinsä jo 15-vuotiaana.

– Oli kiva päästä nyt SB-Prossa heti pelaamaan iso peli. Sellaisia ei ole urallani pahemmin ollut.

SB-Pron monivuotinen luottovahti Tiltu Siltanen siirtyi Ruotsin Malmöhön, samoin kuin alakerran toinen tukipilari, puolustaja Silja Eskelinen. Ykköstorjujan paikka on SB-Prossa siis nyt auki. Ira Moilanen on jo sekä toissa että viime kaudella tuurannut Siltasta moneen otteeseen mainiosti. Nyt Kataja haastaa Moilasen taisteluun Siltasen jättämistä suurista saappaista.

– Aika tasoissa ollaan Iran kanssa. Varmasti tulemme pelaamaan melko tasavertaisesti, Kataja uskoo.

Katajalla on pituutta 182 senttiä, joten maalinsuulla löytyy peittoa.

Aika tasoissa ollaan Iran kanssa.

Juulia Kataja

– Mutta pitkät jalat verottavat ketteryydestä. Sitä puolta pitää eniten kehittää. Maalivahtivalmentaja Toni Variksen kanssa olemme muutenkin yrittäneet miettiä, miten koostani saisi kaiken irti.

SB-Pron vieraana kotiavauksessa tulevana keskiviikkona on nimenomaan Katajan viime kauden seura EräViikingit.

– SB-Pron menestyksen ohella itselläni on päätavoitteena viime keväältä vuodella eteenpäin siirtyneet U19-tyttöjen MM-kisat.

Kokenein kaarti Siltasta, Eskelistä, Heidi Lirkkiä (lopetti) ja Jenni Rautasta (siirtyi ÅIF:ään) lukuun ottamatta jatkaa SB-Prossa. Katajan ohella uusista nimistä odotetaan paljon eritoten SPV:stä siirtyneeltä keskushyökkääjä Jenina Hämäläiseltä ja EräViikingeistä tulleelta laitahyökkääjä Aino Tuokkolalta.

Yhden Sveitsin-kauden jälkeen Nurmijärvelle palanneen puolustaja Emma Itäsen taitotasoa ei tarvitse arvuutella. Plussaa on myös Anu Raatevaaran paluu takalinjoille koko viime kauden kestäneen polvivammatauon jälkeen.

Kolmatta liigakauttaan pelaava 19-vuotias keskushyökkääjä Meri-Helmi Höynälä on alkukaudesta saanut laidoilleen Tuokkolan ja Aada Isometsän. Koossa on todellinen ”nallipyssyketju”, jolta myös päävalmentaja Aki Vilander odottaa paljon.

– Etenkin hyökkäyksen osalta meillä on muutenkin jopa paremmat palikat kuin viime kaudella, näkee Vilander, joka sai viime keväänä tiimiinsä fysiikkavalmentajaksi Jari ”Aadan isä” Isometsän.

Liiga-avauksessa Oulussa viikko sitten SB-Pro antoi taas alussa vastustajalle kolme eteen. Siitä Pro ei enää kunnolla toipunutkaan, ja tappiosarakkeeseen tuli heti tahra numeroin 6–5.

– Emme ole minun aikanani vielä pelanneet yhtään ehjää kokonaista peliä, toteaa toista kauttaan SB-Prota valmentava Vilander.

– Siinä meillä on tekemistä.

Arkadia-hallissa keskiviikkona 30.9. kello 18.30 F-liigan naisten tasolohko A:n ottelu SB-Pro - EräViikingit.

Salibandyn naisten pääsarja

Pääsarja on nyt F-liiga

Naisten ja miesten salibandyliigaa pelataan nyt F-liigan nimellä.

Naisten ylemmässä tasolohkossa (lohko A) pelataan kahdeksan joukkueen kolminkertainen runkosarja ja sen jälkeen kaksinkertaiset sijoitussarjat sekä sijoille 1.-3. että 4.-6. sijoittuneiden kesken.

Kaksi runkosarjan viimeisintä joukkuetta pelaavat tasolohko B:n kahden parhaan joukkueen kanssa kahdesta muusta pudotuspelipaikasta.

Koronaepidemia saattaa aiheuttaa muutoksia tämänkin kauden pelijärjestelmään.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut