Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallinkin nopsa Star vähentää lähtöjä

Tallink tekee muutoksia nopean Star-laivansa viikonloppuaikatauluun Helsinki-Tallinna-reitillä. Taustalla on se, että Suomen hallitus päätti tällä viikolla uusista matkustusrajoituksista Suomen ja Viron välillä 28. syyskuuta alkaen, kerrotaan tiedotteessa. Uusien rajoitusten seurauksena Tallink on päättänyt vähentää Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivän Starin viikonloppulähtöjen määrää toistaiseksi seuraavasti 3. lokakuuta alkaen:

Lauantaisin kello 7.30 Helsinki-Tallinna, muut lauantain lähdöt peruttu. Sunnuntaisin kello 7.30 lähtö peruttu, muut sunnuntain lähdöt normaalin aikataulun mukaan.

Tallinkin toinen Helsinki-Tallinna-reitillä liikennöivä shuttle-laiva, Megastar, jatkaa operointia normaalin aikataulun mukaisesti, eikä sen lähtöihin tule muutoksia.

– Viime keväänä, kun rajat koronavirustilanteesta johtuen ensimmäisen kerran suljettiin, näimme matkustusrajoitusten vaikutukset matkailuun välittömästi. Matkustajamäärät kaikilla aluksillamme ja reiteillä romahtivat. Näissä olosuhteissa on taloudellisesti täysin mahdotonta jatkaa toimintaa samalla kapasiteetilla kuin ennen. Tavoitteenamme on tietysti ylläpitää mahdollisimman monien alusten ja reittien toimintaa varmistaaksemme, että ihmisten ja tavaroiden vapaa liikkuvuus ei kuitenkaan täysin pysähtyisi hallituksen asettamien rajoitusten takia, kertoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.