Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote suosittaa maskien käyttöä sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa – harrastustoiminta voi muutoin olla lähellä alasajoa

Riikka Laine

Nurmijärvellä ja muualla Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän alueella on tänään perjantaina annettu suositus kasvomaskien käytöstä julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa. Suositus pohjautuu THL:n torstaiseen linjaukseen.

Keusote on päättänyt suosittaa maskien käyttöä, koska alueella koronavirustartunnat ovat kiihtymisvaiheessa ja ilmaantuvuus alueella on nyt 24 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää tartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön.

– On äärimmäisen tärkeää, että alueellamme ei jouduta epidemian seuraavaan vaiheeseen eli leviämisvaiheeseen, Keusoten johtajan Pirjo Laitinen-Parkkosen allekirjoittamassa tiedotteessa todetaan.

Suosituksen mukaan maskia tulee käyttää kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa. Lisäksi kaikissa Keusoten toimipisteissä potilaiden ja asiakkaiden tulee käyttää omaa kasvomaskia.

Kasvomaskisuositus koskee myös 2. asteen oppilaitoksia, eli mm. lukioita. Maskien hankinnasta vastaavat opiskelijat ja perheet. Vähävaraisille maskeja jaetaan Keusoten ja kuntien toimesta.

Tiedotteen mukaan kasvomaski suositus ei koske peruskouluja, mutta maskin käytössä voi noudattaa itsenäistä harkintaa.

– Mikäli siirrymme kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen, suositusta laajennetaan peruskouluihin, tiedotteessa kerrotaan.

Samalla kuntayhtymä vetoaa myös, että mahdollisimman moni hyödyntäisi työskentelyssään etätyömahdollisuuden, välttäisi yksityistilaisuuksien järjestämistä, joissa henkilölukumäärä on yli 20, sekä harkitsee, missä vapaa-ajan kontakteissa toimiminen on turvallista, esim. harrastukset.

– Toivomme, että maskien käyttö otetaan nyt todella vakavasti ja turvallisuusohjeita noudatetaan, jotta tiukemmilta rajoituksilta kuten harrastustoiminnan alasajolta, painottaa Laitinen-Parkkonen tiedotteessa.

Tiedotteessa muistutetaan, että kasvomaskien teho perustuu osittain siihen, että mahdollisimman moni käyttää niitä asianmukaisesti. Maskin käytön lisäksi, on tärkeää noudattaa riittävää turvaväliä.